Βεζένκοφ: “Αισθάνομαι δικαιωμένος που έμεινα στον Άρη”

Ο Σάσα Βεζένκοφ αισθάνεται δικαιωμένος που έμεινε στον Άρη και κάνει αυτή την εξαιρετική χρονιά με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Το καλοκαίρι θα πάρει άλλη μια δύσκολη απόφαση, όπως είπε σε συνέντευξή του, για το επόμενο βήμα της καριέρας του, που θα είναι ή ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας ή το ΝΒΑ. Ο ίδιος μάλλον έχει στο μυαλό του την πρώτη επιλογή…

Η συνέντευξη του Βεζένκοφ στο sdna.gr:

«Δουλεύουμε σκληρά, χαρήκαμε με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ»

Ένα γρήγορο συμπέρασμα που βγάζει κανείς μιλώντας με τον Βεζένκοφ είναι πώς πρόκειται για άνθρωπο που αγαπάει τη σκληρή δουλειά. Έτσι, τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Άρη νιώθουν χαρούμενοι για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και την επανάληψη του παιχνιδιού του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να μετατρέψουν τη δουλειά τους σε αποτελέσματα εντός παρκέ. Παράλληλα όμως, δεν… κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και τονίζει μεταξύ άλλων πως οι ήττες που έκαναν οι «κίτρινοι» στα παιχνίδια με Κόροιβο και Κολοσσό Ρόδου ήταν «κακές».

«Έχουμε μία καινούργια ομάδα, δομημένη πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Έχουμε πέντε ξένους μαζί μας και είμαστε αρκετοί οι Έλληνες. Κάποιοι έχουμε μείνει από πέρυσι. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά τη σεζόν. Βέβαια, χάθηκε στην Κηφισιά νωρίς ο στόχος του κυπέλλου για ένα καλάθι… Κάναμε στην αρχή τέσσερις νίκες και μετά μία “κοιλιά”, τρεις πολύ κακές ήττες. Ειδικά με τον Κόροιβο και τον Κολοσσό τις θεωρώ αδικαιολόγητες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, κάθε μέρα στην προπόνηση και τώρα προσπαθούμε να βρούμε πάλι τον καλό μας εαυτό. Έχουμε φοβερή χημεία, αυτό μας βοηθάει να κερδίζουμε τους αγώνες. Βασιζόμαστε επίσης στο ομαδικό πνεύμα που υπάρχει.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Αλλά δεν είναι δίκαιο επίσης να στερείς από αθλητές που παλεύουν κάθε μέρα, τη δυνατότητα να συνεχίσουν ένα παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που έχουν συμβεί και χειρότερα στα ελληνικά γήπεδα. Οπότε μας αναστάτωσε αρχικά το τι έγινε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά μάθαμε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και είμαστε χαρούμενοι, καθώς έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο. Αν χάναμε αυτό το παιχνίδι θα πήγαινε στράφι η νίκη μέσα στην Ελευσίνα. Τώρα συνεχίζουμε…».

«Μίλησα με τον Νίκο Γκάλη, είναι δύσκολο να λες όχι στον Παναθηναϊκό»

Το όνομά του ήταν ένα από τα πιο… hot της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπάθησε να τον φέρει στον Παναθηναϊκό, μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά εκείνος επέλεξε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις μήνες μετά, δηλώνει απολύτως δικαιωμένος.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος που έμεινα στον Άρη. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με τρομερή πίεση. Το να λες όχι στον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο. Όμως μένοντας στον Άρη με βοήθησε πάρα πολύ και η διοίκηση και ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου και συνεχίζω να βελτιώνομαι κάθε μέρα.

Μίλησα με τον Νίκο Γκάλη. Από τα λίγα που μου είπε, μου έδωσε να καταλάβω πώς έχουν τα πράγματα, πόσο σκληρά πρέπει να δουλεύω. Είναι ένας ζωντανός θρύλος και τον θέλουμε κοντά μας».

Επιπλέον, ο Βεζένκοφ συμπλήρωσε σε άκρως… εξομολογητικό ύφος πως έχει αδυναμίες και μάλιστα αρκετές. Αλλά με τη δουλειά προσπαθεί να τις υπερκαλύψει.

«Και την περσινή σεζόν αλλά και την τρέχουσα προσπαθώ να δίνω το 100% για την ομάδα μου στους αγώνες. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως η ομάδα είναι τόσο καλά δομημένη που δεν βασίζεται μόνο σε έναν παίκτη. Πρέπει να δουλέψω κι άλλο το κορμί μου, την… έκρηξή μου, τη δύναμή μου, για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο».

«Το καλοκαίρι πρέπει να κάνω το βήμα μεταξύ Άρη και ΝΒΑ»

Η επιθυμία του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ είναι γνωστή. Αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο, ένα όνειρο που ναι μεν είναι μακρινό, όμως μπορεί μια μέρα να γίνει πραγματικότητα. Το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να βρει το καλοκαίρι ως ελεύθερος το… ενδιάμεσο σκαλοπάτι.

«Το ΝΒΑ είναι το όνειρό μου, αλλά είναι ακόμη μακριά. Για να πας από τον Άρη στο ΝΒΑ χρειάζεσαι ένα ενδιάμεσο βήμα. Αυτό θα ψάξω το καλοκαίρι, όταν λήξει το συμβόλαιό μου με τον Άρη. Θέλει πολλή δουλειά ώστε να καταφέρω να βρεθώ εκεί…

Το αν θα βάλω υποψηφιότητα για το ντραφτ ή όχι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσω με τους δικούς μου ανθρώπους, με τον ατζέντη μου και μετά να δω αν θα δηλώσω συμμετοχή».

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το πρόσφατο… κάλεσμα που του απηύθυνε για τον «μαγικό κόσμο», ανέφερε: «Με τον Γιάννη δεν έχω επαφή. Δεν τον γνωρίζω, αλλά ξέρω πώς είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Τίποτα δεν του χαρίστηκε. Είναι ένα πρότυπο για όλους μας. Με έκανε να αισθανθώ μεγάλη χαρά η δήλωσή του».

Πάντως, για τον νεαρό άσο του Άρη πρότυπο δεν αποτελεί μόνο ο Αντετοκούνμπο αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι. «Θαυμάζω τον Νοβίτσκι και τον Μίροτιτς. Αγωνίζονται στη θέση που παίζω και εγώ, είναι Ευρωπαίοι και έχουν καταφέρει πολλά», σχολίασε.

«Οι γονείς μου είναι Βούλγαροι, για εκείνους επέλεξα να αγωνιστώ στη Βουλγαρία»

«Εχω μεγαλώσει με ελληνικά ήθη, έθιμα και ελληνική παιδεία, αφού στη Βουλγαρία πηγαίνω μόνο τα καλοκαίρια. Επειδή, όμως, οι γονείς μου είναι Βούλγαροι επέλεξα πως πρέπει να αγωνιστώ και εγώ εκεί», εξήγησε ο Βεζένκοφ.

Δεν πρόκειται για λάθος χειρισμό της Ομοσπονδίας, ούτε έχει… σκοτεινό παρασκήνιο. Απλώς, ήταν θέλησή του να αγωνιστεί για την πατρίδα των γονιών του. Και άπαντες τη σεβάστηκαν. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2014 είχε την τιμή να φορέσει και τη φανέλα της εθνικής Ανδρών.

«Με την εθνική Νέων της Βουλγαρίας έχω παίξει πολλές φορές. Η εμπειρία μου στην Ανδρών με συμπαίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας ήταν απίστευτη. Θα μπορούσαμε να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω, αλλά είχαμε “μεγαθήρια” στον όμιλο. Ήταν, πάντως, μια φοβερή εμπειρία».

To Top