ΜΠΑΣΚΕΤ

Βεζένκοφ: “Γιατί είπα το πρώτο ναι στον Άρη – Tο άγχος μου ως… πρωτάρης στη Euroleague” (video)

Η Euroleague έκανε focus στον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος μίλησε για το είδωλό του, το πώς κατέληξε στον Άρη, αλλά και το άγχος που νιώθει ως «πρωτάρης» στην Μπαρτσελόνα και την Euroleague.

To μπάσκετ ήταν οικογενειακή υπόθεση για τον Σάσα Βεζένκοφ που κατάλαβε πόσο αγαπά αυτό το άθλημα μόνο όταν το… άφησε. Από τη στιγμή πάντως που ξεκίνησε η σχέση αγάπης μαζί του, ένας μόνο παίκτης ήταν το απόλυτο ίνδαλμά του.

«Ο πατέρας μου. Ήταν το είδωλό μου, μου δίνει συμβουλές σε κάθε παιχνίδι μου. Αυτός και η αδερφή μου με ενέπνευσαν να παίξω μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν και αυτός είναι περήφανος για μένα. Ήταν ένας θρύλος στη Βουλγαρία και η αδερφή μου παίζει την τελευταία δεκαετία στην Κύπρο. Γεννηθήκαμε στην Κύπρο οπότε μαζί με τη Βουλγαρία είναι οι πατρίδες μας, όπως και η Ελλάδα».

Ο 20χρονος φόργουορντ της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε και στο πώς κατέληξε στον Άρη: «Πήγα στην Ελλάδα, ήθελα να πάω σε μια πιο μπασκετική χώρα από την Κύπρο. Στα 15 μου χτύπησα την πόρτα του Άρη αλλά δεν με ήξεραν οπότε δεν με πήραν. Προσπάθησα να γραφτώ σε σχολή και λίγο πριν υπογράψω με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του Άρη και μου είπε ότι με θέλουν και φυσικά δεν μπορούσα να πω όχι…»

Ο Βεζένκοφ δεν έκρυψε πως ως ρούκι, έχει άγχος στην Euroleague: «Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Euroleague και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου όσο η Μπαρτσελόνα και θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Φυσικά και έχω πολύ άγχος γιατί είμαι ρούκι και όλοι μου η οικογένεια είναι πολύ περήφανη!».

To Top