Βεζένκοφ: “Είμαι παίκτης του Άρη!” (video)

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ κάνει πράγματα και θάματα με την Εθνική Νέων της Βουλγαρίας. Είναι ένας από τους παίκτες που αξίζει να δει κάποιος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η FIBA Europe τον επέλεξε μέσα στους πέντε παίκτες που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος στο φετινό Πανευρωπαϊκό Νέων, μαζί με τον συμπαίκτη του στον Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη.

Ο νεαρός φόργουορντ είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας στην διοργάνωση και αυτό το μαρτυρούν και οι στατιστικές του, όντας πρώτος σκόρερ, αλλά και ριμπάουντερ. Απέναντι στην Σουηδία απέδειξε πως ο ντόρος γύρω από το όνομά του μόνο τυχαίος δεν ήταν. Αυτό γιατί πέτυχε 30 πόντους, ενώ μάζεψε και 11 ριμπάουντ στην -άνετη- νίκη της ομάδας του με 78-57.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο άσος του Άρη μίλησε στο Superbasket.gr για την επικράτηση της ομάδας του, το αν της αξίζει να βρίσκεται στις θέσεις αυτές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον του.

Μεγάλη εμφάνιση από σένα και νίκη για την ομάδα σου. Ένα σχόλιο για το παιχνίδι.

«Ήταν μια νίκη που την χρειαζόμασταν. Χάσαμε όλα τα παιχνίδια στον όμιλο στον πόντο. Ήμασταν λίγο άτυχοι, αλλά και κακοί στα τελευταία πέντε λεπτά κάθε παιχνιδιού και πιστεύω πως αυτή η νίκη θα μας δώσει κίνητρο για να επικρατήσουμε και στο παιχνίδι της Τετάρτης (16/07), για να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Τι έφταιξε στα παιχνίδια της πρώτης φάσης και δεν έρχονταν οι νίκες;

«Δεν ήμασταν και τόσο συγκεντρωμένοι, όπως σου είπα και πριν. Χάσαμε από την Γαλλία στο τελευταίο λεπτό, από την Ρωσία στο τελευταίο πεντάλεπτο, από την Πολωνία πάλι στο τελευταίο λεπτό. Δηλαδή, κάναμε κάποιες κακές ήττες που στο τέλος έδιναν την εντύπωση πως παραδινόμασταν. Είμαστε εδώ, τώρα. Χάσαμε και με την Λετονία στο τελευταίο λεπτό, οπότε απέναντι στην Σουηδία χρειαζόμασταν πολύ τη νίκη. Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο είναι ένας τελικός για εμάς, ώστε να εξασφαλίσουμε πιο γρήγορα την παραμονή».

Βλέποντας τις εμφανίσεις που κάνατε, μήπως σε αυτή την ομάδα δεν αξίζει να παλεύει για τις θέσεις 13-20;

«Αυτής της ομάδας φυσικά και δεν της αξίζει να παλεύει για αυτές τις θέσεις. Στόχος όλων μας ήταν να μπούμε στην πρώτη δωδεκάδα, όμως δεν τα καταφέραμε. Τώρα άλλαξε ο στόχος. Εμείς φταίμε που δεν φτάσαμε στην πρώτη δωδεκάδα, οπότε θα παλέψουμε για την σωτηρία μας».

Όσον αφορά την εμφάνισή σου: 30 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ. Καφέ φτιάχνεις; Μόνο αυτό δεν έκανες στην αναμέτρηση…

«Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Ειδικά, μετά την κακή εμφάνιση με την Λετονία είπα στον εαυτό μου, αλλά και στους δικούς μου ανθρώπους πως θα παίξω στο 120%. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου, τα καταφέραμε και τώρα προετοιμαζόμαστε για τον δικό μας τελικό».

Σχετικά με το μέλλον σου, όμως, υπάρχουν και πολλά σενάρια. Σε επηρεάζουν καθόλου;

«Δεν με απασχολούν καθόλου. Εγώ είμαι παίκτης του Άρη, έχω συμβόλαιο με τον Άρη και πρώτα θα μιλήσω με τον Άρη. Όταν μιλήσω με αυτούς τους ανθρώπους θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Να είμαι υγιής. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω «καλή επιτυχία» στον φίλο μου, τον Λευτέρη (σς. Μποχωρίδης) που έχει πολύ δύσκολα παιχνίδια. Να είναι γερός και αυτός και να καταφέρει η ομάδα τον δικό της στόχο, παρά τα προβλήματα. Μόνο υγεία!»

To Top