Βεζένκοφ: “Ο Άρης, το ΝΒΑ και ο… Σάσα”!

O Σάσα Βεζένκοφ μίλησε gια την εμφάνιση του απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον στόχο του NBA και άλλα θέματα της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «ΑτΚ».

Πως διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι όλη η μπασκετική Ελλάδα ασχολείται μαζί σου;

«Έχω συγκεκριμένο τρόπο σκέψης κι αυτός δεν αλλάζει από τη δημοσιότητα. Προσπαθώ να παραμένω συνεχώς συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στη δουλειά μου, που είναι να βοηθάω τον Αρη να διακριθεί και να βελτιώνομαι προσωπικά κάθε μέρα που περνά. Σίγουρα τον τελευταίο καιρό οι συνεντεύξεις είναι περισσότερες (σ.σ. γέλια), όμως δεν αφήνω τίποτα εξωαγωνιστικό να επηρεάσει τον τρόπο δουλειάς και τη συγκέντρωσή μου».

Τι σου είπε ο πατέρας σου μετά τον αγώνα;

«Ο πατέρας μου ήταν παρών στον αγώνα της Πυλαίας. Χάρηκε τόσο για την απόδοσή μου, όσο και για τη νίκη της ομάδας. Όμως πάντα προσπαθεί να με κρατά προσγειωμένο και να επισημαίνει συνεχώς τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθώ. Μιλάμε συνέχεια και παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας μου».

Ο κόσμος βλέπει πως γύρω σου μπορεί να χτιστεί ο Αρης του μέλλοντος. Πως το αντιμετωπίζεις; 

«Σίγουρα χαίρομαι που ο κόσμος με αγαπάει και με στηρίζει. Σίγουρα, βέβαια, όταν το εισπράττεις αυτό αυξάνονται και οι ευθύνες. Ο Αρης έχει την προοπτική να φτάσει στα κορυφαία στρώματα του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό που με απασχολεί στην παρούσα φάση είναι το παρόν και πώς θα βοηθήσω από την πλευρά μου την ομάδα να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Για το μέλλον θα συζητήσουμε αργότερα, με τη διοίκηση της ομάδας. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παραμείνω στην ομάδα, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως η συμμετοχή στην Ευρώπη. Όμως, επαναλαμβάνω, είναι νωρίς για τέτοιες σκέψεις».

Αν κάποια στιγμή φύγεις, θα είναι πρώτα για ομάδα Ευρωλίγκας ή απευθείας στο NBA;

«Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει ούτε καν τον επόμενο χρόνο. Το ΝΒΑ είναι το όνειρο του κάθε αθλητή και δε θα μπορούσε να μην είναι και δικό μου. Όμως το θεωρώ κάτι μακρινό, αφού πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψω και να βελτιωθώ σε πολλά πράγματα για να μπορέσω να σταθώ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου».

Αν μπορούσες να επιλέξεις την ομάδα που θα ήθελες να πας στο NBA, ποια θα ήταν αυτή;

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δεν έχω κάποια προτίμηση. Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα στο ΝΒΑ, οπότε από… συναισθηματικής άποψης δεν έχω να επιλέξω κάποια. Καλό είναι σε όποια ομάδα κι αν παίζεις, να έχεις ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Είναι κάτι, φυσικά, που πρέπει να το κερδίσεις με τον ιδρώτα σου και την καθημερινή προσπάθεια».

Τι κάνει ο Αλέξανδρος Βεζένκοδφ έξω από τα παρκέ; 

«Απλά, καθημερινά πράγματα. Οι προπονήσεις απορροφούν πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας. Θα βγω για έναν καφέ ή για φαγητό με συμπαίκτες και φίλους, θα δω μία ταινία… Το μπάσκετ είναι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μου».

Η οδηγία σου στα νέα παιδιά, τα οποία σε έχουν πλέον ως είδωλο

«Τρεις λέξεις: Δουλειά, δουλειά και… δουλειά! Το ταλέντο σίγουρα είναι απαραίτητο, αλλά χωρίς πολλές ώρες στο παρκέ, δεν είναι ποτέ αρκετό. Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι οι Έλληνες παίκτες που παίζουν τώρα μέχρι το ΝΒΑ, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Παπανικολάου, δούλευαν και δουλεύουν… μέρα – νύχτα. Αυτό πρέπει να είναι το μότο για όποιο παιδί ξεκινά το μπάσκετ και θέλει να φτάσει ψηλά. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να συνδυάζεται το μπάσκετ, ο αθλητισμός γενικότερα, με τις σπουδές και τη μάθηση. Είναι κάτι που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο».

To Top