“Βεζένκοφ, ο (Κρις) Μάλιν των φτωχών”! Απίστευτη ατάκα από στέλεχος ομάδας του ΝΒΑ!

Μέσα στους 10 καλύτερους φόργουορντ του ντραφτ του ΝΒΑ είναι ο Σάσα Βεζένκοφ σύμφωνα με την ανάλυση του κορυφαίου ρεπόρτερ, Ντέιβιντ Όλντριτζ, ο οποίος εργάζεται στην επίσημη τηλεόραση του ΝΒΑ, το NBA TV και στο δίκτυο TNT. Μάλιστα στην ανάλυσή του χρησιμοποιεί και δηλώσεις στελέχους ομάδας από την Σάουθουεστ, ο οποίος τον παρομοιάζει επιθετικά με τον Κρις Μάλιν!

Στο μπλογκ του ο Όλντριτζ αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Βεζένκοφ πως είναι “ένας από τους καλύτερους σουτέρ του (φετινού) ντραφτ, με κυπριακή και βουλγαρική υπηκοότητα, ο οποίος παίζει στην αξιοσημείωτη ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Βεζένκοφ αρχικά είχε δηλώσει ότι θα έπαιζε στο κολέγιο του Εξέβιερ το 2013, αλλά άλλαξε απόφαση και έγινε επαγγελματίας.

vezenkov_aldridge_nba_draft_2015

Ηγείται του Άρη στο σκοράρισμα (19,2π.) και στα ριμπάουντ (7,9ρ.), σουτάροντας με το εξαιρετικό 44% (43/98) από τη γραμμή του τρίποντου και τελείωσε δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα (κάνει λάθος εδώ γιατί είναι πρώτος σε σύνολο πόντων και δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα). Η εκτέλεση του Βεζένκοφ θα τον κάνει σίγουρα ένα αξιόλογο πικ στο τέλος του α’ γύρου ή στις αρχές του β’ γύρου”.

Ο Όλντριτζ αποκαλύπτει και το σκάουτινγκ ενός στελέχους ομάδας από την Σάουθουεστ Ντιβίζιον, εκεί όπου ανήκουν οι Ρόκετς, οι Γκρίζλις, οι Σπερς, οι Μάβερικς και οι Πέλικανς (όλες παίζουν στα πλέι οφ): “Είναι ο Μάλιν των φτωχών! Πολύ μυαλομένος παίκτης όπως ο Κρις, σουτάρει με το αριστερό χέρι και σουτάρει καλά. Ξέρει πως να παίξει. Όχι τόσο καλός αθλητής. Πραγματικά αδύνατα πόδια. Δεν ξέρω ποιον μπορεί να μαρκάρει (στην άμυνα). Στο επιθετικό μέρος μπορεί να βάλει σουτ και αυτό είναι προνόμιο για το πρωτάθλημά μας, αλλά θα έχει πρόβλημα στο να μαρκάρει 3αρια και 4αρια, όπου κι αν τον βάλεις να παίξει”.

Ο Βεζένκοφ έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ μέχρι και την Κυριακή 26 Απριλίου. Δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση. Αν δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να την αποσύρει, εφόσον αλλάξει άποψη, έως και 7-10 ημέρες πριν τη μέρα του φετινού ντραφτ, στις 25 Ιουνίου.

To Top