ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βεζένκοφ στο PRESSARIS: “Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο κόουτς, μου έδωσε ευκαιρίες και τον εμπιστεύομαι πολύ”

Σε εποχές που (αν όχι όλοι) οι περισσότεροι αθλητές, μικροί και μεγάλοι επιλέγουν την ομάδα τους με βάσει τα χρήματα που θα έχει το συμβόλαιο τους, υπάρχει ένα παιδί από την Βουλγαρία που μόλις χθες έκλεισε το 18ο έτος της ζωής του και προτίμησε τον δρόμο της αλήθειας και του οικογενειακού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ όπως τόνισε και στο PRESSARIS διάλεξε την αλήθεια του Άρη και για τα επόμενα τρία χρόνια θα φοράει την φανέλα με τον Θεό του πολέμου στο στήθος.

Αυτήν που όπως λέει και ο ίδιος έχει αγαπήσει και θα κάνει τα πάντα για να επανέλθει η ομάδα του, ο Άρης στην κορυφή. Ο 18χρονος φόργουορντ λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με τους κίτρινους μίλησε για την «οικογένειά» του, τον Άρη, τα λόγια του κόουτς Αγγέλου που τον οδήγησαν στην παραμονή αλλά και τους στόχους που θέτει ο ίδιος σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο ως επαγγελματίας πλέον.

Αλέξανδρε με όλους αυτούς τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους να σε «ορέγονται», τι ήταν αυτό που μέτρησε και είπες το «ναι» στον Άρη;

Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή αλλά και η πιο αληθινή. Αυτό που μέτρησα πάνω από όλα είναι ότι ο Άρης είναι η οικογένεια μου και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που με έκανε να πω το «ναι». Αγάπησα τον Άρη αλλά και αγαπήθηκα. Καταλυτικό ρόλο φυσικά έπαιξε και η παρουσία του κόουτς που ήταν αυτός που με εμπιστεύτηκε στα δύσκολα μου έδωσε ευκαιρίες και τον εμπιστεύομαι πολύ. Η αλληλεγγύη, το οικογενειακό περιβάλλον και η αλήθεια του Άρη ήταν τα στοιχεία που με ώθησαν στο να παραμείνω στην ομάδα.

Μέτρησε δηλαδή σε τόσο μεγάλο βαθμό η αλήθεια ώστε να σε κάνει να πεις το «ναι» στην πρόταση του Άρη;

Ναι! Η αλήθεια του Άρη είναι αυτή που με κράτησε στην ομάδα. Το περιβάλλον της ομάδας, οι άνθρωποι που είναι στην διοίκηση, το τεχνικό τιμ αλλά και οι συμπαίκτες μου. Είναι ένα καινούργιο όνειρο το οποίο πρέπει να στηριχθεί από όλους και γιατί να μην αποτελέσω και εγώ ένα κομμάτι της μεγάλης ιστορίας του Άρη;

Ρόλο στην απόφασή σου έπαιξε ο Λευτέρης Μποχωρίδης; Τα τελευταία χρόνια περνάτε αρκετό χρόνο μαζί και όλη αυτή την περίοδο βρισκόσασταν σε επικοινωνία. Σε συνέντευξή σας στο Ολ Σταρ της Πάτρας ο Λευτέρης είχε πει ότι θέλει πολύ να μείνεις και να δημιουργήσετε ένα καλό δίδυμο που θα βοηθήσει τον Άρη να φτάσει ψηλά.

Ναι, μπορώ να πω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο. Είναι ο κολλητός μου. Τότε δεν ήξερα τι θα επακολουθήσει και η αλήθεια είναι ότι το ήθελα και εγώ αλλά δεν μπορούσα να πω πολλά. Αφού μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και με τον κόουτς Αγγέλου η απόφαση μου άρχισε να γίνεται πιο εύκολη. Ελπίζω και εγώ μαζί με τον Λευτέρη και όλα τα υπόλοιπα παιδιά να καταφέρουμε να βάλουμε τον Άρη εκεί που του αξίζει.

Ως άνδρας πλέον και βασικό στέλεχος της ομάδας ποιοι είναι οι στόχοι σου για τον Άρη;

Έχουμε να κάνουμε ένα χρέος να προσπαθήσουμε να κάνουμε φέρουμε ξανά τον Άρη στις θέσεις που αξίζει να είναι. Θέλουμε όλοι να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια.  Όσο ήμουν στην Θεσσαλονίκη με συναντούσε κόσμος και μου έλεγε να παραμείνω στην ομάδα. Πλέον θέλω να τους πω να έρθουν και να μας ενισχύσουν. Σε ένα γεμάτο Παλέ όλες οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα, ενώ αν αγοράσουν θέση στο γήπεδο, θα βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα που τόσο το έχει ανάγκη. Είναι δύσκολοι καιροί για τον κόσμο αλλά θα μας βοηθήσει πάρα πολύ με την παρουσία του στο γήπεδο.

 

To Top