ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βεζένκοφ: “Όλα μέσα μου είναι ελληνικά! Όλο το μέλλον ανήκει στον Άρη!” (video)

Αμέσως μετά την ορκομωσία του ο Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε για άλλη μια φορά πόσο Έλληνας ένιωθε, νιώθει και θα νιώθει και φυσικά αναφέρθηκε και στην ομάδα του Άρη, λέγοντας ενδιαφέροντα πράγματα και για τον διάδοχό του, Οκάρο Γουάιτ!

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα τόνισε αρχικά: “Να σας ευχαριστήσω όλους που βρίσκεστε εδώ, είναι μεγάλη τιμή που τόσα άτομα βρίσκονται εδώ πέρα σήμερα. Εγώ γεννήθηκα στην Κύπρο, μεγάλωσα στην Κύπρο, έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, οπότε η ελληνική παιδεία και η κουλτούρα βρίσκεται στο αίμα μου. Εκεί έμαθα τα πάντα και εκτός μπάσκετ και μπασκετικά ανδρώθηκα στην Ελλάδα, οπότε νιώθω διπλά χαρούμενος. Σήμερα ήταν μια τυπική διαδικασία” και πρόσθεσε: “Αυτή η διαδικασία κρατάει 2-2,5 χρόνια. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει λίγο πιο νωρίς, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Έγιναν όλα τυπικά και με το νόμο, ομαλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι”.

Για το αν τον ολοκληρώνει ως παίκτη η ελληνική υπηκοότητα τόνισε: “Το ελληνικό διαβατήριο με κάνει χαρούμενο, γιατί όλα μέσα μου είναι ελληνικά. Και ο τρόπος σκέψης μου και ο τρόπος ζωής μου μπορώ να πω. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα τώρα που είμαι μακριά. Με ολοκληρώνει ως άνθρωπο αυτή η διαδικασία, μπορείτε να το πείτε και έτσι”.

Για το αν σκέφτεται να παίξει στην ελληνική Εθνική ομάδα δεν θέλησε να πει κάτι: “Αυτή τη στιγμή ας μη σχολιάσουμε κάτι, υπάρχει χρόνος στο μέλλον…”.

Για τον Άρη επεσήμανε: “Πράγματα που κάνουν εντύπωση με πρώτη ματιά στον κόσμο, εμένα δεν μου κάνουν εντύπωση γιατί ξέρω πως δουλεύει το προπονητικό σταφ και η νέα διοίκηση και πώς προσπαθούν να χτίσουν την ομάδα με μεθοδικά βήματα. Πρέπει όλοι μας και εσείς και ο κόσμος να αφήσουν την ομάδα να δουλέψει. Και να κάνει κάποιες ήττες που θα μάθει μέσα από αυτές και να κάνει κάποιες μεγάλες νίκες. Όλο το μέλλον τους ανήκει και πραγματικά χαίρομαι. Πριν έρθω εδώ πέρασα από τα γραφεία, είδα ανθρώπους γνωστούς, είδα οικογένεια οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Μίλησα και με τον κόουτς, το πως πάει αυτός, το πως πάω εγώ. Κρατάμε συχνή επαφή και μέσω τηλεφώνου”.

Για τον Οκάρο Γουάιτ είπε ότι “πιστεύω ότι είναι παίκτης με πολύ ταλέντο, όχι μόνο αυτός. Όλες οι επιλογές ξένων του Άρη είναι άριστες μέχρι στιγμής, βοηθάνε στο μέγιστο και σιγά σιγά θα αποδώσουν τέλεια την κατάλληλη στιγμή…”, ενώ όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την άποψη του Δημήτρη Πρίφτη ότι θα ταίριαζε μαζί με τον Γουάιτ απάντησε: “Ίσως και να είναι αλήθεια! Δεν ξέρουμε εφόσον δεν έγινε…”.

Για τα… στρατιωτικά καθήκοντά του τόνισε: “Να τελειώσει η σεζόν με την Μπαρτσελόνα και θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα”.

To Top