ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βελάσκεθ: Ο προπονητής που… αναγέννησε τον Ματίγια στην Μπέτις (photo)

Άσχετα με το αν τελικά θα αναλάβει ή όχι τον Άρη ο Χούλιο Βελάσκεθ και πέρα από τη συνεργασία του με τους Μάνου Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα, ο 41χρονος προπονητής ήταν αυτός που την περίοδο 2014-15… αναγέννησε ποδοσφαιρικά τον Χαβιέ Ματίγια.

Όπως σημειώνει η Marca τον Σεπτέμβριο του 2014: “Ο Χαβιέ Ματίγια έχει γίνει ένας από τους βασικούς για τον Χούλιο Βελάσκεθ στην αρχή της σεζόν. Στο χαφ ή, λίγα μέτρα πίσω, ως μέρος του διπλού πίβοτ, ο μέσος ανταποκρίνεται άψογα στην εμπιστοσύνη που έδωσε ο προπονητής. Βασικός σε όλους τους επίσημους αγώνες που έχουν παιχτεί μέχρι σήμερα, ο Ματίγια αρχίζει να θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που έλαμψε πριν από δύο σεζόν, όταν δόθηκε δανεικός στη Ρεάλ Μούρθια και ανταποκρίνεται στην δεύτερη ευκαιρία της Μπέτις”.

Στο σχετικό αφιέρωμα της Ισπανικής εφημερίδας τονίζεται ότι: “Στην προπόνηση φαίνεται ξανά χαρούμενος και να αστειεύεται με τον προπονητή. το παιχνίδι του έχει επιστρέψει την αυτοεκτίμησή του: «Όταν παίζεις και βλέπεις ότι θα είσαι στο γήπεδο την Κυριακή, νιώθεις πολύ καλύτερα, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και νιώθεις πιο σημαντικός» δήλωσε ο Ματίγια. Πρόθυμος να παίξει οπουδήποτε στη μεσαία γραμμή, η επόμενη πρόκληση του, άρα και του Βελάσκεθ, είναι να διατηρήσει το επίπεδο και να μην αποτύχει όπως την περασμένη σεζόν”.

Συνολικά εκείνη τη σεζόν ο Ματίγια φορώντας το Νο 5, είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, κλείνοντας τη σεζόν με 16 αγώνες, με 2 γκολ και 2 ασίστ.

To Top