Βελλίδης: “Φτάσαμε σε οριακό σημείο, βάλαμε πάνω από όλα τον Άρη, χαρούμενος εάν συνεχίσω!” (photos)

Ο Μάρκος Βελλίδης “πολιορκήθηκε” στα ΙΕΚ Ξυνή από σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις για την παρουσία του στον Άρη, για την καριέρα του, για την Εθνική ομάδα, αλλά και για την περσινή πολύ άσχημη χρονιά εντός κι εκτός γηπέδου!

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη είπε μεταξύ άλλων πως “πέρσι ήμασταν απλήρωτοι, κάναμε προπόνηση και δεν είχαμε νερό στα αποδυτήρια, αλλά πάνω από όλα βάλαμε την ομάδα και το όνομα του Άρη. Φτάσαμε σε οριακό σημείο, αλλά βάλαμε όλοι πάνω από όλα τον Άρη”.

O Βελλίδης μίλησε ακόμη για τους προσωπικούς του στόχους, ενώ ρωτήθηκε για τις σκέψεις του για το μέλλον, μια και φέτος τελειώνει το συμβόλαιό του με τον Άρη, τονίζοντας ότι: “Στο μυαλό και την καρδιά μου τον πρώτο λόγο έχει ο Άρης”. Παραδέχθηκε ότι τον έχει πεισμώσει το γεγονός ότι βρέθηκε κοντά στην Εθνική, αλλά δεν έπαιξε, ενώ ομόλογησε ότι θεωρείτον εαυτό του, έτοιμο να είναι ο βασικός πορτιέρο της ελληνικού συγκρότηματος.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας του Άρη μίλησε ακόμη και για τον Μιχάλη Σηφάκη, την προοπτική να αγωνιστεί στο εξωτερικό, το νέο τεχνικό δίδυμο, τον πρώην προπονητή του Μάκη Κατσαβάκη, αλλά και πολλά άλλα.

Συγκεκριμένα:

Για το φετινούς του στόχους : «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με της ομάδας. Οταν κερδίζει η ομάδα κερδίζω και εγώ. Οσο πια ψηλά πάει η ομάδα, τόσο περισσότερα θα κερδίσω κι εγώ»

Για το ενδεχόμενο να παίξει στο εξωτερικό: «Σίγουρα είναι κάτι το ενδιαφέρον και δεν θα έλεγα όχι αν ανοίξει μια τέτοια προοπτική. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μου αρέσει να σκέφτομαι διάφορα υποθετικά σενάρια. Κοιτάω τον Αρη και μόνο».

Για το συμβόλαιο του που λήγει: «Εχουμε κάνει κάποιες φιλικές συζητήσεις με τη διοίκηση, ωστόσο δεν έχουμε μιλήσει για κάτι συγκεκριμένο. Εχουμε μείνει σε συζητήσεις και πιστεύω πως το επόμενο διάστημα θα μιλήσουμε. Θα ήταν χαρά μου να μιλήσω με τη διοίκηση για το ενδεχόμενο να ανανεώσω το συμβόλαιο του. Στον Αρη περνάω όμορφα, έχω γίνει ένα με την ομάδα και τον κόσμο της και θα είμαι χαρούμενος αν συνεχίσω».

Για τα διοικητικά προβλήματα: «Τα διοικητικά προβλήματα επηρεάζουν όλη την ομάδα. Ξέρουμε την κατάσταση και μείναμε το καλοκαίρι υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Πέρσι “πέρσι ήμασταν απλήρωτοι, κάναμε προπόνηση και δεν είχαμε νερό στα αποδυτήρια, αλλά πάνω από όλα βάλαμε την ομάδα και το όνομα του Άρη. Φτάσαμε σε οριακό σημείο, αλλά βάλαμε όλοι πάνω από όλα τον Άρη. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι καλύτερη και να βρούμε μια ηρεμία. Προσωπικά εγώ το καλοκαίρι θα δω πως θα εξελιχθούν τα διοικητικά και έπειτα θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Για το αν ο Αρης θα παλέψει για τη σωτηρία: «Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα για την παραμονή. Εχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και σε καμία περίπτωση δεν θα κινδυνέψουμε».

Για την αποχώρηση του Μάκη Κατσαβάκη: «Αλλάξαμε προπονητή και πήραμε κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Μάκη Κατσαβάκη. Με ενδιαφέρει να αγωνίζομαι και τίποτα παραπάνω».

Για την αποχώρηση του Μάκη Κατσαβάκη και τις διαφορές του με τον Νίκο Πασιαλή: «Αλλάξαμε προπονητή, άλλαξαν κάποια πράγματα στην προπόνηση και πήραμε κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Μάκη Κατσαβάκη. Με ενδιαφέρει να αγωνίζομαι και τίποτα παραπάνω».

Για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και αν έχουν ταλέντο: «Οι Ελληνες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους. Δουλεύουν ασταμάτητα και καθημερινά και μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Το μόνο που έχουν να ζηλέψουν είναι οι εγκαταστάσεις προπόνησης, οι οποίες σε σχέση με του εξωτερικού είναι πολλά χρόνια πίσω».

Για το αν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να τους εμπιστευτούν οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Αυτό θα έπρεπε να γίνει πολύ καιρό πριν και όχι τώρα. Παράλληλα δε θεωρώ σωστό να ρίχνουμε αυτά τα παιδιά με τη μία στα βαθιά. Η ενσωμάτωση στην πρώτη ομάδα θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, γιατί τα παιδιά κουβαλούν ξαφνικά μεγάλο φορτίο».

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα: «Η κλήση ήρθε μετά από καιρό. Για να κληθώ όμως, πάνω απ’ όλα με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Όμως αυτό που έγινε δεν ήταν κάτι σπουδαίο. Το σπουδαίο θα είναι να γίνω μέλος της Εθνικής και να βοηθάω τη χώρα μου σε κάθε παιχνίδι».

Για τις φιλοδοξίες του: «Οι φιλοδοξίες δεν σταματούν ποτέ. Προσωπικά μου αρέσει πάντα να βάζω υψηλούς στόχους και στο τέλος να κάνω το ταμείο».

Για τον Αρη και αν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση που οδηγεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Μου αρέσει να είμαι ρεαλιστής. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, διοικητικά και οικονομικά προκειμένου να καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη. Το Καλοκαίρι έγινε αγώνας δρόμου για να προλάβουμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, αλλά το έργο μας δεν είναι εύκολο».

Για το γεγονός ότι θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα: «Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος γι αυτό. Δούλευω από τα 15 μου καθημερινά και η δουλειά μου φαίνεται πως αποδίδει. Από τότε που έγινα επαγγελματίας προσπαθώ πάντα για το κάτι παραπάνω. Είμαι περήφανος που έχω φτάσει στο σημείο να παίζω βασικός σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Αρης και ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη».

Για το τι στερήθηκε για να γίνει επαγγελματίας: «Αφησα την οικογένεια μου από τα 15 για το ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχασα πολλά στην πορεία, ωστόσο ότι κενό είχα μου το γέμιζε το ποδόσφαιρο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Τα μπάτζετ έπεσαν κατακόρυφα και δεν έρχονται πλέον ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά. Εμεις για παράδειγμα ήμασταν τυχεροίμε τον Αγκάνθο, οι άλλες ομάδες όμως δεν βρήκαν παίκτες που να κάνουν τη διαφορά όπως στο παρελθόν. Μπορεί το επίπεδο να μη είναι όπως το έχουμε συνηθίσει, ωστόσο αν τα νέα παιδιά εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες, τότε από του χρόνου θα ανεβάσουν και την ποιότητα του πρωταθλήματος».

Για το αν την προηγούμενη χρονιά οι ποδοσφαιριστές αντιμετώπιζαν βιοποριστικό πρόβλημα: «Αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είχαμε θέρμανση και ζεστό νερό στα αποδυτήρια, ενώ παράλληλα ήμασταν και ένα χρόνο απλήρωτοι, τότε θα καταλάβει το τι περνούσαμε».

Για το αν ο Αρης καλύπτει τις φιλοδοξίες του: «Σίγουρα τα οικονομικά προβλήματα μας δυσκολεύουν, ωστόσο εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.Σκόπος μας είναι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, να παίζουμε για την νίκη προκειμένου να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Για το πώς ένιωσε όταν πήρε τη μεταγραφή του στον Αρη: «Ημουν πανευτυχής εκείνη την ημέρα. Δεν θα ξεχάσω ότι το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει. Εκείνη τη μέρα δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντική για τη ζωή μου και την καριέρα μου θα ήταν η μεταγραφή μου στον Αρη. Η πρώτη φορά που το κατάλαβα όμως, ήταν όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά στο γήπεδο μας».

Για το αν αξίζει κάποιος επιχειρηματίας να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο αποτελεί μια καλή επιχείρηση. Πιστεύω πως αν μπει κάποιος με γνώμονα να μην χάσει τα λεφτά του και να μη ζημιώσει μια ομάδα, τότε μόνο να κερδίσει θα έχει το ποδόσφαιρο της χώρας μας».

Για τα όνειρα του: «Μόνος μου δεν μπορώ να πετύχω τίποτα. Με τους συμπάικτες μου μπορώ να πετύχω σχεδόν τα πάντα. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος μου είναι να γίνω μέλος της Εθνική ομάδας. Για μετά βλέπουμε…».

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί βασικό με το Εθνόσημο στο στήθος: «Το τι πιστεύω εγώ δεν έχει σημασία. Τι πιστεύει ο κύριος Σάντος έχει σημασία. Δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση αδικημένος. Μόνο που ακούγεται το όνομα μου για την Εθνική νιώθω τιμή. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά και πιστεύω πως όλα θα έρθουν στην ώρα τους».

Για το φετινό ΠΑΟΚ-Αρης: «Σε εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ό,τι σουτ και να επιχειρήσουμε πήγαινε μέσα. Σίγουρα δεν περίμενα να χάσουμε με τόσο μεγάλο σκορ, όμως από τέτοια παιχνίδια πρέπει να μαθαίνεις. Ελπίζω πως στο δεύτερο γύρο θα δείτε ένα άλλο παιχνίδι και θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή του τρεις βαθμούς».

Για την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο: «Είναι πάρα πολύ όμορφο να σου δείχνει ο κόσμος έμπρακτα την εκτίμησή του. Να ξέρετε ότι μέχρι το καλοκαίρι το μυαλό μου θα είναι στον Αρη. Δε θα συζητήσω με κανέναν μέχρι τότε. Ο,τι συζητήσεις κάνω, θα γίνουν μετά το καλοκαίρι».

Για τον Νταβίντ Αγκάνθο: «Είναι ένας ποιοτικός παίκτης και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και για έναν τρομερό χαρακτήρα. Ερχεται χαμογελαστός στην προπόνηση και φέυγει χαμογελαστός. Αυτό για εμένα λέει πολλά».

Για τον Μιχάλη Σηφάκη: «Εμαθα πολλά από τον Μιχάλη και κέρδισα ακόμα περισσότερα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα με τον οποίο είχα έναν θεμιτό ανταγωνισμό. Τον σεβόμουν πάντα, όμως παράλληλα περίμενα να αρπάξω την ευκαιρία μου. Στεναχωριέμαι που έπρεπε να τραυματιστεί για να αγωνιστώ, όμως η θέση μας είναι τέτοια».

Για το αν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του: «Αν μιλήσουμε με τη διοίκηση και βάλουμε  κάποια πράγματα σε μια σειρά, τότε είναι πολύ πιθανό να συμφωνήσω και να συνεχίσω στον Αρη Εχω δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο και θα χαρώ σε περίπτωση που μείνω και άλλα χρόνια στην ομάδα».

Για το πρωτάθλημα που θα ήθελε να αγωνιστεί:«Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα ήθελα να παίξω στο ιταλικό»

Για το αν μετά το περιστατικό με τον Μάκη Κατσαβάκη σκέφτηκε να αποχωρίσει: «Δεν μου πέρασε ποτέ αυτό από το μυαλό. Κακές στιγμές υπάρχουν πάντα, προχωράμε όμως».

Για τον ρόλο που παίζει η τύχη στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή: «Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά για να μπορέσεις να έχεις σταθερή απόδοση. Τυχερός μπορεί να είσαι μια-δυο φορές. Παραπάνω, όχι».

Για τις διαφορές του ελληνικού με τα άλλα πρωταθλήματα του εξωτερικού: «Είμαστε πίσω ακόμα και στα πιο βασικά νομίζω. Κάποια στιγμή πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να σβήσουμε τα κακώς κείμενα. Αν το κάνουμε αυτό με ειλικρίνεια, τότε το πρωτάθλημα μας θα γίνει και πιο ανταγωνιστικό.

Για τη δύναμη που δίνει στον Αρη ο κόσμος του: «Ο κόσμος σε σπρώχνει. Σε… φτιάχνει και χάρη σε αυτόν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Κάποια παιχνίδια δε σου βγαίνουν και το καταλαβαίνει ο κόσμος. Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι μας στηρίζει στα δύσκολα».

Για το ποια θεωρεί την πιο καυτή έδρα της Ελλάδας: «Την έδρα μας»

Για το αν κάποιος μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό: «Μέχρι στιγμής δε φαίνεται ότι κάποιος μπορεί να το κάνει. Εμείς απέναντι του παίξαμε για την νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι μια ποιοτική ομάδα -δεν είχε χάσει βαθμό- μέχρι τότε και παρ’ ότι προηγηθήκαμε δύο φορές δεν καταφέραμε να τους περιορίσουμε. Μπορούν σε κάθε λεπτό να δημιουργήσουν ευκαιρίες και αυτό αποδείχτηκε στο τέλος που παραλίγο να χάναμε και το παιχνίδι».

Για το τι τον ώθησε να παίξει στη θέση του τερματοφύλακα: «Ο πατέρας μου είχε πάρει μια φανέλα με το Νο1 στον αδερφό μου. Αυτός δεν τη φορούσε. Τη φόρεσα εγώ όμως γιατί μου άρεσε και από τότε δεν την αποχωρίστηκα ποτέ».

Για τα στημένα παιχνίδια: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ με τέτοια θέματα. Είμαι πολύ μακριά απ΄ αυτό και με βρίσκει αδιάφορο το όλο θέμα».

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: «Η χειρότερη ήταν όταν τραυματίστηκα και έμεινα έξω για πέντε ολόκληρους μήνες. Η καλύτερη ήταν η νίκη μέσα στην Ατλέτικο. Παρ’ ότι δεν αγωνίστηκα, αυτά που βιώσαμε εκείνη την ημέρα δεν περιγράφονται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την νίκη».

Για τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα: «Δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάποιος θέλει να έρθει στο γήπεδο για να δημιουργήσει χάος. Πάντως πιστεύω ότι αν οι ποινές γίνουν πιο αυστηρές, τότε κανείς δεν θα μπαίνει στη διαδικασία να κάνει επεισόδια».

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει: «Θα ευχαριστώ πάντα τον Παναθηναϊκό που μου έμαθε την τέχνη του τερματοφύλακα, και τον Αρη γιατί με αυτόν αγωνίστηκα για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα. Ο Αρης με βοήθησε να ζήσω το όνειρο μου».

Για το αν φοβάται ότι θα χάσει τα λεφτά του από τον Αρη: «Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Αυτά απασχολούν τους δικηγόρους και τη διοίκηση. Εγώ σκέφτομαι μονό το αγωνιστικό κομμάτι».

Για το αν επηρεάζει την απόδοση των παικτών το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι: «Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν σε επηρεάζει ποτέ. Το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να δώσεις χαρά στον κόσμο».

Για τη Θεσσαλονίκη: «Είναι μια υπέροχη πόλη και έχω μόνο καλά λόγια να πω γι αυτήν. Περνάω πολύ καλά και θα είναι πολύ ευχάριστο να μείνω και για παραπάνω χρόνια».

Για το αν όταν αποσυρθεί θα ήθελε να γίνει προπονητής: «Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να προπονώ μια ομάδα. Θα προτιμούσα να γίνω προπονητής τερματοφυλάκων, όμως ακόμα είμαι μικρός και έχω πολύ χρόνο για να σκεφτώ τι θα κάνω μετά».

Για το ποιον θεωρεί τον καλύτερο προπονητή της Σούπερλιγκ: «Πολλοί είναι αξιόλογοι, αλλά δεν έχω δουλέψει με όλους. Οπότε είναι άδικο να ξεχωρίσω κάποιον».

Για το αν πιστεύει στην πρόκριση της Εθνικής: «Πιστεύω ότι θα περάσουμε και μάλιστα πρώτοι στον όμιλο μας».

Για το αν αγχώνεται όταν παίζει σε καυτές έδρες: «Δεν αγχώνομαι καθόλου. Ισα- ίσα μου αρέσει πάρα πολύ».

Για το αν θα πήγαινε για καφέ με τον Μάκη Κατσαβάκη: «Θα πήγαινα και μάλιστα με μεγάλη μου χαρά».

 

To Top