ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βελτίωση δεν θέλει μόνο η εικόνα, θέλει και η νοοτροπία

Ο Άρης σε 17 ημέρες δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του, τον προημιτελικό κυπέλλου. Μέχρι τότε ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του έχουν αρκετό χρόνο για να διαφοροποιήσουν την εικόνα – τη νοοτροπία περισσότερο – που παρουσίασαν στο φιλικό με την Γκαζιαντέπ χθες στο Αλεξάνδρειο. 

Η άμυνα και το ριμπάουντ είναι θέμα διάθεσης. Αυτή την εποχή είναι και θέμα φρεσκάδας, δηλαδή… κούρασης. Δεν χρησιμοποιείται τίποτα ως δικαιολογία, αλλά είναι η πραγματικότητα ότι το πρόγραμμα είναι φορτωμένο, με προπονήσεις, με φιλικά, με προπονήσεις ανήμερα των φιλικών. Επιπροσθέτως, άμυνα σε μία ομάδα που παίζει ιδιαίτερο στιλ μπάσκετ όπως η Γκαζιαντέπ είναι δύσκολο να παίξει όχι ο Άρης, αλλά και πολύ καλύτερες ομάδες.

Η νοοτροπία είναι που πρέπει να αλλάξει. Όπου νοοτροπία μπορεί κανείς να μιλήσει για την χαλαρότητα στην άμυνα, για τις κακές αποφάσεις στην επίθεση, για την “γλώσσα του σώματος” των παικτών μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Πρίφτη μετά τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ για το “αίσθημα της πείνας”, ούτε είναι τυχαίο ότι χθες ο τεχνικός του Άρη είχε… σκοτεινιάσει όσο καμιά άλλη φορά στα τρία καλοκαίρια που προετοιμάζει τους κίτρινους. Προφανώς και έχει αντιληφθεί ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως πρέπει και χτυπάει το καμπανάκι.

Από την Τρίτη τα δεδομένα αλλάζουν. Θα υπάρχει ο Βίκτορ Σανικίτζε, κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει στην δράση και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Άρης γίνεται πλήρης. Για δύο βδομάδες θα μπορεί ο Πρίφτης να προπονεί την ομάδα του χωρίς απουσίες και θα έχει στην διάθεσή του τα φιλικά με Βενέτσια, Μπεσίκτας και Στεάουα για να βελτιώσει την συνολική εικόνα της ομάδας του.

Το χθεσινό φιλικό, ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την εικόνα των κίτρινων, ίσως αποδειχθεί το πιο χρήσιμο από όλα, ακόμα κι από αυτά με ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό.

To Top