ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βελτιωμένη εικόνα, έβγαλε αντίδραση, ισόπαλος 1-1 ο Άρης με Ολυμπιακό

Ο Άρης εμφανίστηκε βελτιωμένος μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική των Play offs. Μορόν και Μαρτίνς τα γκολ του αγώνα.

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, ο Άρης είχε κατά διαστήματα καλή απόδοση, έδειξε ενέργεια, έκανε όμως και αρκετά αβίαστα λάθη με το τελικό σκορ να είναι δίκαιο και με τους κιτρινόμαυρους να έχουν και μια πολύ καλή στιγμή στο τέλος για να πάρουν το παιχνίδι με τον Μορόν.

Σκόρερ για τον Άρη ο Μορόν στο 49, ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε ο Ελ Κααμπί στο 53′, ενώ σε εξαιρετική ημέρα για τους κιτρινόμαυρους ήταν και ο Χουλιάν Κουέστα ο οποίος έδιωξε όποτε χρειάστηκε τον κίνδυνο, με τον Ισπανό πορτιέρο να σημειώνει ρεκόρ αφού με 188 παιχνίδια, έγινε ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας.

ΜΕ ΚΟΥΕΣΤΑ, ΦΑΜΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΡΟΝ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Αρκετές επιστροφές είχε το αρχικό σχήμα του Άρη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς οι Χουλιάν Κουέστα, Λορέν Μορόν, Μόζες Οντουμπάτζο και Σάπι Σουλεϊμάνοφ ξεκίνησαν στο παιχνίδι.

Ο Άκης Μάντζιος κατέληξε σε σχήμα 4-2-3-1 όπου οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς ήταν στο κέντρο της άμυνας και οι Οντουμπάτζο, Μοντόγια στις πτέρυγες. Ζαν Ζουλ και Βλάντιμιρ Νταρίντα τα δύο αμυντικά χαφ ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης αγωνίστηκε πίσω από τον Λορέν Μορόν ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στα επιθετικά άκρα, επέστρεψε ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ στη δεξιά πλευρά έπειτα από απουσία δέκα ημερών όπως και ο Κίκε Σαβέριο στην αντίστοιχη αριστερή. Ο Χουλιάν Κουέστα επίσης επανήλθε κάτω από την εστία.

ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΑΡΗΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει, να έχει καλύτερες στιγμές από τον Άρη με τον Χουλιάν Κουέστα να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε, με κορυφαία στιγμή για τους φιλοξενούμενους τη φάση του 25ου λεπτού όπου ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Για τον Άρη η καλύτερη στιγμή ανήκε στον Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη έπιασε δυνατό σουτ με τον Τζολάκη να εκτινάσσεται και μην επιτρέπει στον παίχτη των κιτρινόμαυρων να χριστεί σκόρερ.

1-0 Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΜΟΡΟΝ 

Στο 49′ ο Μορόν πέτυχε το 17ο γκολ του στο Πρωτάθλημα. Ο Ζουλ έβγαλε την βαθιά μπαλιά, ο Ντόη δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Μορόν του πήρε την μπάλα, έφυγε απέναντι από τον Τζολάκη και πλάσαρε για το 1-0.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ

Ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσα άμεσα. Στο 53 ο Φορτούνης μέσα στην περιοχή άνοιξε αριστερά στον Μαρτίνς, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Ελ Κααμπί να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα πάνω στην γραμμή.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΑΡΗΣ

Μετά την… ψυχρολουσία της ισοφάρισης ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον Μάνου Γκαρθία με τους κιτρινόμαυρους να έχουν κάποιες προϋποθέσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση, με καλύτερες φάσεις ένα σουτ του Σαμόρα στο 67 και ένα του Μοντόγια στο 73 που απέκρουσε ο Τζολάκης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Στο 90+1 ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Λάθος από τον Κάρμο, ο Μορόν πήγε να το εκμεταλλευτεί, άδειασε ωραία τους αντιπάλους του, έκανε το πλασέ, αλλά ήταν αδύναμο με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Τζολάκη.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμάτζιο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης, Σαβέριο, Μορόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς, Μαρτίνς, Ελ Κααμπί

To Top