ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βελώνης: “Δίνουμε αγώνα για να γίνουν τα μικρά παιδιά Αρειανοί – Ο Άρης θα επιστρέψει πρωταγωνιστής στη Σούπερ λίγκα

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Χρήστος Βελώνης, μίλησε για τη φετινή χρονιά της ποδοσφαιρικής ομάδας, το μέλλον της, αλλά και τις Ακαδημίες με τις οποίες ασχολείται.

Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio 92.8:

Για τη φετινή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας: «Πέρσι δεν υπήρχε προγραμματισμός, οργάνωση και σταθερότητα, γι’ αυτό δεν μπόρεσε να ανέβει ο Άρης. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος θα διοικεί, αλλά αυτός να πετύχει την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει. Με τον ερχομό του Νίκου Αναστόπουλου, που είναι πολύ καλός στον τομέα της ψυχολογίας, ήρθαν και κάποια παιδιά που είχαν την «αίγλη» της Σούπερ Λιγκ και όλοι κατάλαβαν την κρισιμότητα της κατηγορίας και η άνοδος επιτεύχθηκε πολύ νωρίς».

Για την επόμενη χρονιά και τους παίκτες που μπορούν να συνεχίσουν στη Φούτμπολ Λιγκ:«Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα με τον κορμό που έχει και αν προστεθούν σε κάθε γραμμή από δύο-τρεις ποδοσφαιριστές για να υπάρχουν και ισάξιες εναλλακτικές λύσεις, μπορεί να κάνει μία εξίσου καλή πορεία και στο νέο Πρωτάθλημα. Εκτός από παίκτες επιπέδου Σούπερ Λιγκ, πιστεύω ότι πρέπει να παρθούν και παίκτες οι οποίοι είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στη Φούτμπολ Λιγκ και γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας».

Για τις διαφορές που έχει το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ σε σχέση με αυτό της Σούπερ Λιγκ: «Για μένα αυτή ομάδα που έχει ο Άρης με κάποιες ποιοτικές προσθήκες, θα έχει πιο εύκολο έργο στη Σούπερ Λιγκ, απ’ ότι στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς εκεί υπάρχει το τακτικό κομμάτι, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες πάνε πιο πολύ στη δύναμη, στις μονομαχίες και είναι άλλες οι συνθήκες του παιχνιδιού. Στη Σούπερ Λιγκ σε σέβεται ο αντίπαλος, σε φοβάται και σε υπολογίζει, ενώ στις κατηγορίες αυτές υπάρχει και αναρχία, καθώς δεν υπάρχει πλάνο καθώς όλοι θέλουν όταν παίζουν με τον Άρη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Για τη δική του ενασχόληση και αν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο: «Έχω μία δική μου Ακαδημία ποδοσφαίρου, την Ολύμπια, εδώ και πέντε χρόνια, έχουμε αρκετά παιδάκια, συμμετέχουμε στο εξωτερικό σε τουρνουά, όπως στη Βαρκελώνη που πήγαμε για δύο χρόνια. Δίνουμε αγώνα, προσπαθώντας να μεταδώσουμε ότι μπορούμε στους νέους ποδοσφαιριστές».

Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, καθώς δεν έχουμε ποδοσφαιρική παιδεία. Βλέπεις στο εξωτερικό σε τουρνουά και σεμινάρια που πάω, ότι είναι η μέρα με τη νύχτα. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει και από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να μπει στα σχολεία. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλα τα αθλήματα. Να ξέρει το κάθε παιδάκι, είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό άθλημα τι έχει να αντιμετωπίσει».

Για τη δυσκολία του να γίνουν τα μικρά παιδιά Άρης, λόγω της απουσίας από τη μεγάλη κατηγορία: «Εννοείται αυτό. Δίνουμε αγώνα για να γίνουν τα μικρά παιδιά Αρειανοί. Δεν υπάρχει προβολή, καθώς όλοι βλέπουν στην τηλεόραση και στις εφημερίδες τις άλλες ομάδες και είναι δύσκολο να τους εξηγήσεις κάποια πράγματα. Ευτυχώς που υπάρχει και το μπάσκετ που έχει ανέβει και κρατάει τα μικρά παιδιά κοντά στην ομάδα»

To Top