Βενγκέρ: «Να γίνονται όλα τα προκριματικά Οκτώβριο και να ξεκινάει η σεζόν Νοέμβριο»!

Όχι απλά δεν κάνει πίσω ο Αρσέν Βενγκέρ -και η FIFA- για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, αλλά ο Αλσατός παρουσίασε σήμερα (09/09) στους καλεσμένους του, παλιούς μεγάλους ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους, στη συνάντηση στο Κατάρ το αναλυτικό πλάνο του!

Όπως είπε στη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν οι νέες προτάσεις και οι αλλαγές που σχεδιάζει στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2028, η πρόταση είναι «να γίνονται όλα τα προκριματικά Οκτώβριο και να ξεκινάει η σεζόν Νοέμβριο»!

«Όλοι οι παίκτες ανησυχούν για την ποσότητα και την ποιότητα των αγώνων. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, κάνοντας λιγότερα ταξίδια. Ο τρόπος συνδυασμού των αγώνων των εθνικών ομάδων και των συλλόγων δεν είναι ο καταλληλότερος. Πρέπει να μειώσουμε τους αγώνες, αλλά πρέπει, παράλληλα, αυτοί να είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι οπαδοί θέλουν πιο σημαντικούς αγώνες. Το απαιτούν. Πρέπει να μειώσουμε τις διαφορές μεταξύ των ομοσπονδιών.

Τον Σεπτέμβριο υπάρχει ήδη το πρώτο παράθυρο, τον Οκτώβριο το δεύτερο, τον Νοέμβριο το τρίτο και τον Μάρτιο το τέταρτο. Όλοι αυτοί είναι πάρα πολλοί προκριματικοί γύροι για να αποφευχθούν τα ταξίδια. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι για τα προκριματικά των συλλόγων και ο Οκτώβριος θα είναι για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων. Από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος της σεζόν θα γίνονται οι διοργανώσεις των συλλόγων, δηλαδή πρωταθλήματα, Κύπελλα και οι διοργανώσεις της UEFA»!

Θυμίζουμε, λίγο νωρίτερα και ενώ ο Βενγκέρ έλεγε όλα τα παραπάνω, ο Τσέφεριν απειλούσε με μποϊκοτάζ…

Ερωτηθείς για αυτή την αντίθεση και τον κίνδυνο μεγάλης σύγκρουσης, ο Βενγκέρ είπε: «Δεν διστάζω καθόλου. Είμαι 100% πεπεισμένος ότι αυτό που προτείνω είναι η σωστή λύση για τον σύγχρονο τρόπο οργάνωσης του ποδοσφαίρου. Αν οι άνθρωποι έχουν καλύτερες ιδέες, είμαι ανοιχτός σε αυτό και χαιρετίζω κάθε ιδέα που είναι καλύτερη από τη δική μου. Απλώς κάνω μια πρόταση που πιστεύω ότι θα βελτιώσει τα πράγματα και θα κάνει τη ζωή καλύτερη για όλους, αλλά κυρίως θα κάνει το ποδόσφαιρο καλύτερο. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μου, δεν καθοδηγείται από τίποτα άλλο. Ο ρόλος μου είναι να πείσω τους ανθρώπους για την αξία της πρότασής μου. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι μέρος αυτού, αλλά επίσης θα σεβαστώ την απόφαση του ποδοσφαίρου και είμαι επίσης πεπεισμένος ότι μπορούμε να κάνουμε όλους να αποδεχτούν ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση».

Ο Βενγκέρ είπε, επίσης, ότι η απόφαση για τα επόμενα βήματα για την πρόταση θα μπορούσε να ληφθεί από τη FIFA ήδη από τον Δεκέμβριο.

Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ είναι επικεφαλής της FIFA για την «παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου» (Global Football Development) και προωθεί την ιδέα για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, εδώ και αρκετές εβδομάδες, προτού πραγματοποιήσει διαβούλευση με μια ομάδα περίπου 80 πρώην παικτών και προπονητών στη Ντόχα του Κατάρ, αυτή την εβδομάδα.

Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο εμφανίστηκε σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου με τον Βενγκέρ και εξέφρασε την υποστήριξή του για την ιδέα, κάτι που έκαναν επίσης ο παλαίμαχος Αυστραλός διεθνής, Τιμ Κέιχιλ, και ο πρώην τερματοφύλακας της Δανίας, Πέτερ Σμάιχελ. Ο Σμάιχελ είπε ότι κανένας από τους παίκτες που είχαν παρακολουθήσει τη συζήτηση δεν ήταν αντίθετος στην ιδέα της μετάβασης σε έναν κύκλο δύο ετών.

«Συνολικά, νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ θετική ανταπόκριση, αλλά αυτή η απόφαση είναι μια δημοκρατική απόφαση και θα ληφθεί σίγουρα από τις 211 χώρες που είναι συνδεδεμένες με τη FIFA. Νομίζω ότι συνεχίζουμε να συμβουλευόμαστε ανθρώπους», δήλωσε ο Βενγκέρ.

To Top