Βενγκέρ: “Να καταργηθεί το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ”

Ο Αρσέν Βενγκέρ πρότεινε γι’ ακόμα μία φορά να καταργηθεί το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ στα νοκ άουτ παιχνίδια, καθώς πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και είναι πιο δίκαιο για τις ομάδες να οδηγούνται σε παράταση.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση για τα εκτός έδρας γκολ που κρίνουν προκρίσεις σε νοκ άουτ παιχνίδια τόσο του Champions League όσο και του Europa League. Με την αλλαγή που έχει υπάρξει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως είναι αδικία για τις ομάδες να αποκλείονται εξαιτίας ενός γκολ που δέχονται στην έδρα τους, όταν το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο.
Υπέρ της κατάργησης του πλεονεκτήματος του εκτός έδρας γκολ είναι κι ο Αρσέν Βενγκερ απ’ όταν ήταν προπονητής της Άρσεναλ. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός βρέθηκε στο στούντιο του BeIN Sports και εξέφρασε γι’ ακόμα μία φορά την πάγια θέση του, αυτή τη φορά βέβαια ως Διευθυντής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της FIFA.

“Kάποιες φορές αισθάνομαι πως το εκτός έδρας γκολ δημιουργεί ένα τεράστιο χάντικαπ για τις ομάδες που παίζουν τον πρώτο αγώνα στην έδρα τους. Επειδή πρέπει να επιτίθεσαι, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να είσαι ασφαλής και μεσοαμυντικά. Έχω προτείνει στην UEFA εδώ κι αρκετό καιρό να καταργηθεί το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ. Κι αυτό, διότι το εκτός έδρας γκολ είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα ήταν καλύτερο να πηγαίναμε σε παράταση”, ήταν το σχόλιο του Αλσατού.

To Top