Βεργίνης: “Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, μπορούμε την 6η θέση”

Ο γκαρντ του Άρη, Δημήτρης Βεργίνης, μίλησε για την προσπάθεια του Άρη, αλλά και για το φιλικό για τον Νίκο Γκάλη.
Αναλυτικά στον “Arena 89,4” , τα όσα δήλωσε είναι τα εξής:

Για το ελληνικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν: «Δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια, αν και είναι λογικό βέβαια καθώς υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Για το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: «Λογικό είναι να υπάρχει τέτοιος παροξυσμός. Θα έπρεπε σίγουρα να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια στη διοίκηση για αυτή την πρωτοβουλία, νομίζω πως είναι ό,τι λιγότερο μπορεί να γίνει για τον Νίκο Γκάλη και την προσφορά του στο άθλημα. Προκαλούν δέος όλα αυτά τα ονόματα που θα έρθουν, θα είναι σίγουρα μια πολύ ξεχωριστή βραδιά».

Για τη νίκη επί του ΚΑΟΔ και την «εκδίκηση» για το επεισοδιακό ματς του πρώτου γύρου: «Την χρειαζόμασταν αυτή την νίκη. Ξέραμε ότι ο ΚΑΟΔ θα ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά είχαμε προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε καλό μπάσκετ, πήραμε και διαφορά, μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο μας πλησίασαν λίγο αλλά καταφέραμε και πήραμε τη νίκη.
Σίγουρα, δε ξεγράψαμε αυτά που είχαν γίνει στον πρώτο γύρο , αλλά αυτά υπάρχουν στο επαγγελματικό επίπεδο».

Για την ισορροπία της ομάδας και το ρόστερ της που αποτελείται από κάποιους έμπειρους και πολλούς νεαρούς: «Νομίζω έχουμε συνδυασμό εμπειρίας και ενέργειας και ενθουσιασμού. Μας έχει στοιχίσει όμως η έλλειψη χημείας, είμαστε όμως μια καινούρια ομάδα. Σιγά -σιγά νομίζω πως βγάζουμε καλά αποτελέσματα και παίζουμε καλό μπάσκετ. Και πιστεύω πως στα πλέι-οφ θα τα πάμε ακόμα καλύτερα.

Για την 6η θέση αλλά και την προσπάθεια στα πλέι-οφ: «Είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο στα πλέι-οφ, θέλουμε να πάρουμε όλα τα παιχνίδια. Με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε την 6η θέση. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Για την επερχόμενη αναβολή της επόμενης αγωνιστικής: «Είναι βολική η αναβολή, γιατί έχουμε κάποιους παίκτες που είναι τραυματίες και θα έχουν περισσότερο χρόνο να μπουν στην ομάδα και να είναι απολύτως έτοιμοι με το Περιστέρι».

Για τους προσωπικούς του στόχους και φιλοδοξίες: «Έχω μεγάλες φιλοδοξίες και για μένα και για την ομάδα μου. Νομίζω πως φαίνεται πως προσπαθώ να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Εντάξει, ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά προσπαθούμε να τα αφήνουμε εκτός γηπέδου και να μην τα σκεφτόμαστε. Ελπίζω πως θα πάμε πολύ καλύτερα».

Για το γεγονός πως δεν αρμόζει στον Άρη η 8η ή η 6η θέση και θα πρέπει να κοιτάζει πιο ψηλά: «Σίγουρα, δεν αξίζει σε αυτή την ομάδα η 8η ή 6η θέση και είναι κρίμα για αυτή την ομάδα να μην πρωταγωνιστεί, ελπίζω πως θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Το αξίζει και ο κόσμος του».

To Top