Βεργίνης στο PRESSARIS : «Η αγάπη του κόσμου του Άρη, η φανέλα, η πλάτη για το 99 και ο Βεζένκοφ”

Ο Άρης υποδέχεται το Σάββατο τον Πανιώνιο και μαζί έναν παλιό γνώριμο. Ο Δημήτρης Βεργίνης επιστρέφει στο “Nick Galis Hall” αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλος του Άρη. Αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα τις σεζόν 2010-2012 και 2012-2013 (τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Οκτώβριο ήταν στη Μπλιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη).

Ο Δημήτρης Βεργίνης, από τους παίκτες που έβαλαν πλάτη για να μπορέσει ο Άρης να υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 και να ξεκινήσει μέσα από αυτόν το δρόμο την προσπάθεια εξυγίανσης του και για αυτό η προσφορά του δεν περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, μίλησε στο PRESSARIS.

Συνέντευξη στον Θανάση Βασιλειάδη

Επιστροφή του Δημήτρη Βεργίνη στο Nick Galis Hall, αλλά αυτή τη φορά σαν αντίπαλος του Άρη. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έρχομαι σαν αντίπαλος στη παλιά μου ομάδα και σίγουρα θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα. Έζησα τρία ωραία χρόνια στον Άρη και είμαι χαρούμενος που θα συναντήσω παλιούς φίλους και παλιούς μου συμπαίκτες. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άρης είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα και σίγουρα θέλει την νίκη μετά την ήττα από τον Κολοσσό. Άλλα και εμείς παρά τη δύσκολη βαθμολογική θέση που είμαστε θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε.

Τρία χρόνια με τα κιτρινόμαυρα. Πες μας τρία πράγματα που σου έμειναν αξέχαστα από τον Άρη…

Όπως είπα έζησα τρία χρόνια στην ομάδα με καλές αναμνήσεις κυρίως. Η στιγμή όμως που σίγουρα δε θα ξεχάσω ήταν όταν ερχόμενος από τον Παναθηναϊκό με μεγάλες προσδοκίες και διάθεση τραυματίστηκα στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι της ομάδας που με ανάγκασε να μείνω εκτός παρκέ για σχεδόν όλη τη χρονιά. Υπάρχουν όμως και όμορφα συναισθήματα που θα μείνουν αξέχαστα όπως το να παίζεις σε ένα γεμάτο από τον ανεπανάληπτο  κόσμου του Άρη Nick Galis Hall όπως επίσης οι φιλίες και οι σχέσεις που έκανα έλα αυτά τα χρόνια.

Αγαπήθηκες πολύ από την κερκίδα και τον κόσμο. Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Άρη;

Αγαπήθηκα και το ένιωσα πραγματικά. Δεν γίνεται όμως και αυτός ο κόσμος να μην αγαπηθεί από οποιονδήποτε έχει φορέσει αυτή τη φανέλα. Είναι η δυναμική της ομάδας και θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα ειδικά αυτή την περίοδο που αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες.

Ο Άρης κάνει προσπάθεια για την επιστροφή του στην πρώτη τετράδα. Θα καταφέρει πιστεύεις να το πετύχει;

Μπορεί η ομάδα να μην ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα αλλά τώρα είναι σε θέση να διεκδικεί την είσοδο της στη τετράδα. Ο Άρης είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα έχει πλάνο στο παιχνίδι του και αυτό φαίνεται. Παίζει όμορφο μπάσκετ και πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει το στόχο του. Ασφαλώς βέβαια υπάρχουν δυνατές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που έχουν τον ίδιο στόχο με τον Άρη και θα είναι πολύ ανταγωνιστικές.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενα να ξανά φορέσεις τα κιτρινόμαυρα; 

Ο Άρης είναι μια ομάδα που η ιστορία του και μόνο αποτελεί κίνητρο για κάθε αθλητή. Μπορεί στη παρούσα φάση να έχει πολλά θέματα να λύσει για να ξαναφτάσει εκεί που αξίζει αλλά πιστεύω ότι με το χρόνο και σωστές επιλογές είναι κάτι που μπορεί να καταφέρει.

Από τη δική μου πλευρά, σεβόμενος τους φιλάθλους του Άρη και τη μεγάλη ιστορία του, έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα ώστε να μπει στο άρθρο 99. Με πολύ μεγάλη χαρά θα ξαναφορούσα τα κιτρινόμαυρα εφόσον όμως έχουν διευθετηθεί οι μεταξύ μας εκκρεμότητες.

Ένα σχόλιο για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώην συμπαίκτη σου Αλέξανδρο Βεζένκοφ;

Με τον Βεζένκοφ  ήμασταν συμπαίκτες και τον γνωρίζω καλά. Είναι  αφοσιωμένος, έχει αρχές και δουλεύει πολύ. Φέτος κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι δικαιώνεται με την επιλογή του να παραμείνει και αυτή τη χρόνια στον Άρη. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Έχει σκεφτεί ο Κρις Χουγκάζ πως θα τον εξουδετερώσει;

Στην ομάδα έχουμε ένα αμυντικό πλάνο γενικότερα αλλά σίγουρα προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τις επιθετικές επιλογές του αντίπαλου. Σίγουρα ο Βεζένκοφ είναι βασική απειλή αλλά υπάρχουν και άλλοι παίχτες όπως ο Πάσαλιτς, με τον όποιο ήμασταν συμπαίκτες, που μπορούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα.

To Top