ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βερστράτε: “Χαίρομαι που θα δω Σαμάτα και Εκόνγκ, αλλά θέλω να τους νικήσω!”

Ο Μπίργκερ Βερστράτε, στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει του αυριανού (17/9) αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ, φρόντισε να στείλει μήνυμα στους πρώην συμπαίκτες του και νυν αντίπαλούς του Αλί Σαμάτα και Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ – Ταχύρρυθμα στον Βέλγο για το ντέρμπι

Οι Αλί Σαμάτα και Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ έχουν μήνυμα από τον Μπίργκερ Βερστράτε: “είμαστε φίλοι, αλλά θέλω να σας νικήσω”! Επιθετικά ξεκινάει ο νεοφερμένος Βέλγος μέσος του Άρη την παρουσία του στην Ελλάδα. Βεβαίως, η συγκυρία ευθύνεται γι’ αυτό. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στους “κίτρινους” (11/9) και το πρώτο ματς που είχε μπροστά του είναι το κλάσικο της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίζονται οι δύο πρώην συμπαίκτες του σε Αντβέρπ και Γκεντ, αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις, λοιπόν, που έκανε ο Βερστράτε ενόψει του αυριανού (17/9) ντέρμπι στην Τούμπα, αναφέρθηκε στη φιλία του με τους δύο νυν παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως, όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτή σταματάει έξω από το γήπεδο. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλάζουν τα πράγματα κι ο καθένας παλεύει για τη νίκη της ομάδας του. Κι όπως ομολόγησε, αυτό που κατάλαβε αυτές τις λίγες ημέρες που βρίσκεται στον Άρη, οι “κίτρινοι” τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι τη θέλουν πολύ.

Ερωτώμενος αρχικά για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, απάντησε, βάζοντας αμέσως στη συζήτηση το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: “Είμαι χαρούμενος που ανήκω στον Άρη. Βεβαίως, έχω μόνο δυο τρεις ημέρες που συμμετέχω στις προπονήσεις, αλλά είμαι χαρούμενος που ανήκω πλέον σε αυτή την ομάδα. Αυτό που περιμένω, αυτό που σκέφτομαι, είναι το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής. Ξέρω ότι είναι ξεχωριστό παιχνίδι και είναι σημαντικό για μένα ότι το πρώτο μου παιχνίδι με τον Άρη είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ”.

Σχολιάζοντας τι έχει ακούσει και τι πρόλαβε να μάθει για τη σημασία αυτού του ντέρμπι, επισήμανε: “Είμαι λίγες ημέρες εδώ κι όλοι μιλούν γι’ αυτό το ντέρμπι. Όλοι μου λένε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Τα ντέρμπι πάντα έχουν ξεχωριστή σημασία, οπότε κι εγώ ανυπομονώ γι’ αυτό. Έχω καταλάβει το πάθος που υπάρχει στο σύλλογο γι’ αυτό το ντέρμπι. Θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας”.

Στην ερώτηση σχετικά με τους πρώην συμπαίκτες του στις βελγικές ομάδες, διευκρίνισε, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στους δύο: “Ρώτησα τον Σαμάτα πριν έρθω, πώς είναι η πόλη, η Θεσσαλονίκη. Για το μεταξύ μας παιχνίδι δεν μιλήσαμε. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό αυτό το ντέρμπι και για εκείνον, όπως είναι και για εμένα. Πριν δύο χρόνια θέλαμε να νικάμε μαζί, όμως, τώρα είμαστε αντίπαλοι. Επίσης, γνωρίζω τον Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ. Αγωνιστήκαμε μαζί στην Γκεντ. Είναι ωραίο να τους δω ξανά και τους δύο. Ο καθένας μας, όμως, θέλει τη νίκη από την πλευρά του. Μέσα στο γήπεδο, ειδικά στα ντέρμπι, δεν έχεις φίλους! Μετά τον αγώνα, αν νικήσουμε, μπορεί να τους στείλω μήνυμα! Θα το δούμε…”

Όσο για τους προσωπικούς του στόχους στον Άρη, αλλά και τους στόχους που βάζει με τη νέα του ομάδα, είπε: “Δεν μου αρέσει να μιλάω για προσωπικούς στόχους. Σημασία έχουν οι στόχοι της ομάδας. Η ομάδα μέχρι τώρα έχει πάρει τρεις βαθμούς σε τρεις αγώνες. Πιστεύω ότι μας χρειάζονται νίκες στη σειρά. Έχω καλό προαίσθημα ότι θα τα καταφέρουμε. Το θέλουν όλοι, εμείς, ο προπονητής, ο πρόεδρος, οι φίλαθλοι. Το πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Εγώ αυτό που θέλω είναι να παίζω και να βοηθάω την ομάδα”.

 

To Top