Βλέπει Champions League η Σοσιεδάδ

Μόνο με… θαύμα θα χάσει πλέον η Σοσιεδάδ την 4η θέση και το τελευταίο «εισιτήριο» της LaLiga για το επόμενο Champions League.

Οι Βάσκοι που είχαν μία σταθερότατη πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της εφετινής σεζόν νίκησαν την Αλμερία με 1-0 στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής κι αποσπάστηκαν 8 βαθμούς απ’ την 5η Βιγιαρεάλ (έχοντας έναν αγώνα περισσότερο), δύο «στροφές» πριν απ’ το φινάλε.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ιάπωνας Κούμπο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, έπειτα από ασίστ του Πατσέκο, ενώ στο 36′ η Αλμερία έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της απευθείας αποβολής του Σουάρεθ για αντιαθλητικό χτύπημα σε αντίπαλο.

Την ίδια ώρα η Θέλτα και η Τζιρόνα έμειναν στο 1-1 στο «Μπαλαΐδος», με τους Καταλανούς να χάνουν την ευκαιρία για να προσπεράσουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο και να αναρριχηθούν στην 7η θέση που οδηγεί στο επόμενο Europa Conference League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42′ με τον Πέρεθ, ενώ η Τζιρόνα ισοφάρισε στο 59′ με το εύστοχο πέναλτι του Στουάνι, αλλά στο μισάωρο που απέμενε ως το φινάλε δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης.

To Top