ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλέποντας ποδόσφαιρο με τα μάτια της ψυχής…

H Ρουθ Ινίγο Μαρτίν λατρεύει το ποδόσφαιρο και είναι φανατική οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είναι μια πιτσιρίκα ξεχωριστή. Είναι 14 χρόνων, προσπαθεί να μην χάνει παιχνίδι της ομάδας της στο «Βιθέντε Καλδερόν» και ζει όλους τους αγώνες με πολύ πάθος. Τους ζει, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει. Γεννήθηκε με πολύ περιορισμένη όραση, δεν βλέπει καθόλου από το αριστερό μάτι και όχι πιο μακριά από ενάμιση μέτρο από το δεξί. Δεν έχει καμία σημασία.

«Απολαμβάνω κάθε στιγμή στο γήπεδο. Θα μπορούσα να καθίσω στο σπίτι μου και να ακούω την περιγραφή από το ραδιόφωνο, αλλά στο γήπεδο έχω απόλυτη αίσθηση όσων συμβαίνουν παρόλο που δεν μπορώ να δω. Αντιλαμβάνομαι από τις αντιδράσεις όσων κάθονται δίπλα μου την εξέλιξη του αγώνα. Καταλαβαίνω τα πάντα. Δίπλα μου είναι πάντα ο αδερφός μου» λέει η μικρή Ρουθ στην εφημερίδα «Marca».

Πριν από κάθε αγώνα στην έδρα της Ατλέτικο υπάρχει… τελετουργικό για την 14χρονη. Εννοείται ότι πηγαίνει στο γήπεδο φορώντας φανέλα της ομάδας. «Φτάνω στο γήπεδο μια ώρα πριν διότι δεν θέλω να χάσω το ζέσταμα της ομάδας. Κάθομαι πάντα στην ίδια θέση. Καθώς περνά ο καιρός έχω αρχίσει να διακρίνω και τα σφυρίγματα των διαιτητών, ώστε να έχω καλύτερη αντίληψη: πότε δίνουν πλάγιο ή κόρνερ. Μπερδεύομαι, επίσης, κάποιες φορές και με τους τερματοφύλακες όταν φορούν πράσινο. Είναι το ίδιο χρώμα με το γρασίδι και μου δημιουργεί πρόβλημα» συμπληρώνει.

Βλέπει με την ψυχή της και ζει έντονα η Ρουθ. Φωνάζει όταν ο διαιτητής κάνει λάθος σε βάρος της ομάδας της και διαμαρτύρεται όπως και οι άλλοι οπαδοί στο «Βιθέντε Καλδερόν». Πως φαντάζεται άραγε τον προπονητή της Ατλέτικο, τον Ντιέγο Σιμεόνε; «Οι οπαδοί που κάθονται γύρω μου μιλούν με πολύ όμορφα λόγια γι’ αυτόν. Θα ήθελα να μπορούσα να δω πόσο έντονα ζει τους αγώνες» είναι η απάντησή της. Η Ρουθ ξέρει, επίσης, πότε βγαίνει για ζέσταμα ο Φερνάντο Τόρες. «Μιλούν διαφορετικά οι οπαδοί. Κάνουν μεγαλύτερη φασαρία όταν τον βλέπουν».

atl

To Top