Βολές από Ματθαίου: “Το αυτογκόλ, η καθυστέρηση και οι σκέψεις για παραίτηση”!

Βολές κατά πάντων σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης και νυν μέλος της Κοινωνίας Μελών Νικήτας Ματθαίου. 
Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ήττα από τον Πλατανιά. Είναι τελείως άδικο και άστοχο να ρίξουμε το βάρος στα παιδιά αυτά, που δεν έχουν καμία ευθύνη, σε αντίθεση με τη διοίκηση. Όταν έχεις μια ομάδα που οικονομικά έχει καταρρεύσει οικονομικά και δεν έχει τη δυνατότητα για σοβαρές μεταγραφές, τι περιμέναμε δηλαδή; Να παρουσιάσει έναν Άρη σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης;».

Για τη διοικητική κατάσταση είπε: «Πρέπει να προβληματιστούμε από την εικόνα της ομάδας, σαφέστατα όχι την αγωνιστική, αλλά τη διοικητική. Αυτά που συμβαίνουν είναι εγκλήματα. Αισθάνομαι πολλές τύψεις, γιατί ο κόσμος άλλη εντολή μας έδωσε με την ψήφο του κι άλλα γίνονται.

Για τον τρόπο λειτουργίας του δ.σ.: “Άλλωστε μόλις χθες αποφασίστηκε ποια εταιρεία θα αναλάβει τον διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος κι εμείς δεν πάμε ούτε σε γενική συνέλευση, που έχουμε ζητήσει εγώ και ο κύριος Σκόρδας. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω ανακοινώσεις της ΚΜΑ, για τις οποίες δεν έχω καμία ενημέρωση. Δεν νοείται να γίνονται προσπάθειες δίχως να ενημερώνομαι.

Εδώ και τρεις μήνες φωνάζουμε να προσφύγουμε στο άρθρο 99, στην αρχή το απορρίπτουν και τώρα προσφεύγουμε εκεί, με τους ίδιους νομικούς που αρχικά έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει. Χάσαμε πολύ μεγάλο χρόνο αλλά και πολλά χρήματα (σχεδόν 1,3 εκατομμύρια ευρώ) λόγω των καθυστερήσεων στις κινήσεις μας. Χρήματα που αν είχαμε τώρα στα ταμεία, θα μπορούσαμε να πορευθούμε πολύ διαφορετικά…».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αν θα αποδώσει το άρθρο 99 έτσι όπως προχωράει πλέον απάντησε: «Ειλικρινά δε γνωρίζω ότι θα αποδώσει, γιατί ο τρόπος που το χειρίζεται το Δ.Σ. της Κοινωνίας, είναι άγνωστος. Στην τελευταία μας συνεδρίαση, ο κ. Σκόρδας τους επισήμανε κάποια κενά που υπάρχουν και μπορεί να αποβούν μοιραία, στο να χάσουμε ακόμη και την υπόθεση.

Μέχρι και τη στιγμή που η αίτηση θα εξεταστεί από το δικαστήριο μπορούμε να τη συμπληρώσουμε και να τη διαφοροποιήσουμε. Αλλά πως θα συμβούν όλα αυτά, αφού υπάρχει διχογνωμία και όλα τα θέματα που τίθενται προς ψήφιση, πάντα βγαίνουν 5-2; Προσωπικά, δε μιλούσα με τον Σκόρδα για 6 χρόνια, αλλά μιλώντας μαζί του κατάλαβα ότι μόνη διέξοδος ήταν το άρθρο 99.

Για τη διοίκηση Πρωτοδικείου είπε: “Η συγκεκριμένη νομοθεσία του ελληνικού κράτους, αποτελεί τη μοναδική λύση για τον Άρη, ένα φιλί ζωής. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, ο Άρης δε μπορεί να προχωρήσει. Έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει στην ΠΑΕ διοίκηση πρωτοδικείου και να αναλάβουν οι άνθρωποι που θα μπορούν να τρέξουν το άρθρο 99. Εμείς στρεφόμασταν αλλού και μάλιστα τη Δευτέρα βάλαμε αυτογκόλ με την απομάκρυνση του κυρίου Κωτσιόπουλου από το λογιστήριο».

Στον επίλογο της τοποθέτησης του ο κ. Ματθαίου αποκάλυψε: «Σκέφτομαι να παραιτηθώ αν δεν μπορώ να υλοποιήσω τις σκέψεις μου. Όταν λες τη γνώμη σου και δεν ψηφίζεται ποτέ, τι μπορείς να κάνεις; Εγώ δεν αντέχω να με αποκαλούν γλάστρα. Δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου και το απέδειξα και στην προηγούμενη μου θητεία ως πρόεδρος του Άρη. Αν όμως παραιτηθώ τελικά, πρώτα θα καταθέσω μομφή προς τα υπόλοιπα μέλη της Κοινωνίας, αλλά και θα αναφέρω με ονόματα, όσα συνέβησαν στην ΠΑΕ.

Είναι αδιανόητο να μου λέει διοικητικό μέλος του Φορέα ότι θέλει να μείνει στη διοίκηση της ΠΑΕ ο κ. Ζαμπέτας, επειδή είναι φίλος του!

Υπενθυμίζω στον κόσμο του Άρη, ότι αν δεν άλλαζε ο νόμος, η ομάδα δεν θα έπαιζε στη Σούπερ Λίγκα. Κι όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην ΠΑΕ που στηρίζονται από την ΚΜΑ και παραμένουν στο Δ.Σ.».

To Top