«Βολές» κατά Σάντος

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος άφησε ο Γιάννης Τοπαλίδης, κάνοντας λόγο για αμυντικούς προσανατολισμούς σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Μας χαρακτήρισαν αμυντική ομάδα, όμως εμείς είχαμε στρατηγική ανάλογα με τον αντίπαλο. Σήμερα η Εθνική έχει αδυναμία στο να μην δημιουργεί φάσεις, το βλέπει ο προπονητής (ο Φερνάντο Σάντος) και γίνεται περισσότερο αμυντικογενής. Τον ενδιαφέρει πρωτίστως να μην δεχθεί γκολ», τόνισε ο πρώην συνεργάτης του Ότο Ρεχαγκέλ στον πάγκο της Εθνικής, για να προσθέσει, ερωτηθείς για τα μπαράζ:

«Ακούω συνέχεια πως θα είμαστε στους ισχυρούς. Εκτός από την Ισλανδία, έχετε δει ποιοι είναι οι αδύναμοι; Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες, όπως η Σουηδία, η Τουρκία και η Γαλλία. Το ιδανικό θα είναι η απευθείας πρόκριση…»

Για την υπόθεση «πρόκριση», εφόσον δεν τα καταφέρουν οι Βόσνιοι: «Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Αρκετοί προπονητές προσπαθούν να φορτώσουν με άγχος τους συναδέλφους τους μέσα από τις δηλώσεις τους. Το λογικό λέει ότι οι Βόσνιοι θα κερδίσουν στη Λιθουανία. Από την άλλη, όμως, είναι πολύ κοντά στην επιτυχία και αυτό μπορεί να τους επηρεάσει και να την πατήσουν στο τέλος. Όλες οι βοσνιακές ομάδες έχουν αποτύχει στο… τσακ και για αυτό τον λόγο δεν πιστεύω ότι έχουν περάσει οι Βόσνιοι τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση. Για μένα αυτή τη στιγμή και οι δύο έχουν μοιρασμένες πιθανότητες να περάσουν απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ».

Για το ποδόσφαιρο που αποδίδει η Εθνική:  «Αυτό να περιμένουν στην Ελλάδα τόσα πολλά είναι λίγο παράλογο. Δεν μπορεί να παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο η Εθνική. Έχουμε κάποιους ποιοτικούς παίκτες, αλλά δεν έχουμε πολλούς παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές».

To Top