Βοσνία: Αποσύρθηκε από τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω οικονομικών προβλημάτων

Η Βοσνία δεν θα αγωνιστεί στο pre-qualifying Olympic Tournaments, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία μπάσκετ.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης εξήγησε πως η Εθνική ομάδα δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι και ο λόγος έχει να κάνει με τα οικονομικά προβλήματα.

«Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που πήραμε αυτή την απόφαση. Ο πρώτος έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις από τους διεθνείς να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενη πρόσκληση έπειτα από ό,τι έχει προηγηθεί» τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ντάλιμπορ Μίλος.

Παραδέχθηκε, δε πως η Ομοσπονδία πήρε την απόφαση περί μη συμμετοχής στα Pre-Qualifying Olympic Tournaments (12-20/8/2023) κατόπιν επικοινωνίας και με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Άντις Μπετσίραγκιτς. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της προβλήματος, τα χρήματα για τη συμμετοχή της Βοσνίας στο πρόσφατο EuroBasket βρέθηκαν ενώ είχε ήδη αρχίσει η πρώτη φάση.

To Top