Βοστώνη: Νεκρός ο ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στη Βοστώνη. Αδέρφια τσετσενικής καταγωγής οι βομβιστές

Νεκρός είναι ο ένας ύποπτος για τις αιματηρές εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Δεν κυκλοφορούν οχήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη. Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση στη Βοστώνη για τη σύλληψη του δεύτερου βομβιστή του Μαραθωνίου, ενώ οι αρχές αναζητούν και έναν ακόμα συνεργό των δύο αδερφών.

Στην επιχείρηση για τη σύλληψή τους, περισσότεροι από 11.000 πάνοπλοι αστυνομικοί σαρώνουν τα προάστια της πόλης. Η αστυνομία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό πινακίδων ενός Honda CRV του 99, εκτιμώντας πως πρόκειται για το αυτοκίνητο του δεύτερου βομβιστή.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο NBC, οι αρχές αναζητούν δύο ακόμα υπόπτους, τον 19χρονο που διαφεύγει της σύλληψης και κάποιον συνεργό.

Στο μεταξύ, το AP επικοινώνησε με τον πατέρα των βομβιστών του Μαραθωνίου της Βοστώνης, με τον Anzor Tsarnaev να δηλώνει ότι ο γιος του είναι ένας πραγματικός άγγελος.

Περιγράφει μάλιστα τον 19χρονο γιο του που διαφεύγει της σύλληψης ως έναν έξυπνο και επιτυχημένο νέο. “Ο Dzhokhar είναι δευτεροετής φοιτητής Ιατρικής στις ΗΠΑ. Είναι ένα τόσο έξυπνο αγόρι. Τον περιμέναμε να έρθει για διακοπές εδώ”, σημείωσε στο διεθνές πρακτορείο.

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό People ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους δύο γιους του την Πέμπτη και του είπαν ότι είναι εντάξει και πως όλα πηγαίνουν καλά.

“Δεν αξίζουν να ζουν σε αυτόν τον πλανήτη” δήλωσε σε τοπικό σταθμό ο Ruslan Tsarni, θείος των δύο βομβιστών της Βοστώνης.

Στο μεταξύ, έκκληση στα Μέσα Ενημέρωσης να μη θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών δίνοντας στοιχεία για τα σπίτια στα οποία πραγματοποιούν έρευνες κάνει η Αστυνομίας της Βοστώνης, ενώ στο twitter έχει δοθεί ακόμα και live ηχητικό από τον ασύρματο των αρχών.Το διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης, όπως μετέδωσε το CNN, άνοιξε και λειτουργεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αρχές θα πραγματοποιήσουν σειρά ελεγχόμενων εκρήξεων, καθώς υπάρχουν αναφορές για ύποπτα πακέτα.

Ο πρώτος βομβιστής, έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία. Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, τα τραύματά του προέρχονταν από σφαίρες αλλά και από την έκρηξη κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού, από αυτούς που είχε μαζί του.

Όπως αναφέρει το BBC οι δύο ύποπτοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την αστυνομία. Ένας από αυτούς κατάφερε να ξεφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Οι δράστες πέταξαν εκρηκτικά στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το AP, οι δύο ύποπτοι (ένας 26χρονος και ένας 19χρονος) για τις βομβιστικές επιθέσεις, είναι αδέρφια, κατάγονται από περιοχή κοντά στην Τσετσενία. Βρίσκονταν νόμιμα στις ΗΠΑ, εδώ και περίπου ένα χρόνο. Το όνομα του 26χρονου (νεκρός) είναι Ταμερλάνος Τσαρνάγιεφ ενώ  ο 19χρονος αδερφός του ονομάζεται Τζοχάρ Τσαρνάγιεφ. Ο Τζοχάρ, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει, είχε πάρει υποτροφία 2.500$ για σπουδές στις ΗΠΑ.

Στην συνέχεια οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, το οποίο είναι σε εξέλιξη για να συλλάβουν το δεύτερο δράστη.

Ο ύποπτος που έχει ξεφύγει είναι αυτός που απεικονίζεται στις φωτογραφίες να φορά, άσπρο καπέλο. Η αστυνομία τον αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη και ιδιαίτερα επικίνδυνο άνθρωπο, που έχει ως στόχο να αφαιρέσει ζωές.

“Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης. Πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήρθε εδώ για να σκοτώσει. Πρέπει να τον συλλάβουμε”, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης Εντ Ντέιβις.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα και τις πόρτες. Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε αιματηρή επίθεση στο ΜΙΤ στη Βοστώνη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιθέσεις συνδέονται.

Πηγή: news247.gr

To Top