Βοτανικός: Φρένο τουλάχιστον εννέα μηνών για το νέο γήπεδο, τι σημαίνει πρακτικά το “μπλόκο” των 59 μελών

Για τουλάχιστον εννέα μήνες δεν μπορεί να τρέξει καμία ουσιαστική διαδικασία για την Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό και μπαίνει σε κίνδυνο η χρηματοδότηση του γηπέδου, μετά την αναβολή της επικύρωσης της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου βγήκε “λευκός καπνός” από τον Τάφο του Ινδού, όπου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία αναφορικά με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και τη “Διπλή Ανάπλαση” με τη μετακόμιση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στην περιοχή. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 68,5%. Υπενθυμίζουμε ότι για να περνούσε η Διπλή Ανάπλαση έπρεπε το “ναι” να συγκεντρώσει τα 2/3 όσων πήγαν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, κάτι που τελικά συνέβη.

Για να φτάσουμε στις 17 Μαΐου και να μπει σε κίνδυνο όλο το πρότζεκτ της “Παναθηναϊκής Πολιτείας” από την κίνηση των 59 μελών του Ερασιτέχνη, οι οποίοι έκαναν προσφυγή και πέτυχαν την αναβολή της επικύρωσης της απόφασης της Γ.Σ. τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023. Πέρα από την προσφυγή κατέθεσαν και αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών εναντίον του Ερασιτέχνη και για το λόγο αυτό αναβλήθηκε για εννέα μήνες η εκδίκαση, ώστε να… μπλοκάρουν τις διαδικασίες.

Τι ζητούν; Την ακύρωση όλης της Γενικής Συνέλευσης, υποστηρίζοντας ότι το πρότζεκτ έπρεπε να είχε υπερψηφιστεί από τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών και όχι των ψηφισάντων, αλλά και ότι δεν έπρεπε να υπάρξει επιστολική ψήφος.

Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για το νέο γήπεδο
Το θέμα όμως είναι τι μέλλει γενέσθαι από ‘δω και πέρα, διότι βάσει πλάνου το γήπεδο πρέπει να είναι έτοιμο ως το 2026. Αυτή ήταν άλλωστε η δέσμευση τόσο του Δήμου Αθηναίων όσο και του Παναθηναϊκού.

Με τα τωρινά δεδομένα και αν δεν αλλάξει κάτι, για τους επόμενους εννέα μήνες δεν μπορεί να “τρέξει” καμία ουσιαστική διαδικασία. Δεν μπορουν να πέσουν οι υπογραφές με τον Δήμο για να προχωρήσει το έργο, δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός για τον ανάδοχο του νέου γηπέδου και παράλληλα τίθεται εν αμφιβόλω η χρηματοδότηση, αφού μέρος των χρημάτων πρέπει να δοθεί μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια από την Ε.Ε.

Καταλαβαίνετε ότι αν δεν δοθούν τα πρώτα χρήματα που απαιτούνται για το έργο, τότε αυτό δημιουργεί. ένα.. ντόμινο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο πρότζεκτ. Στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και στον Δήμο περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους την σημερινή (17/5) απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και να δουν πώς μπορούν να κινηθούν.

Το θέμα είναι ότι οι δικαστικές διαδικασίες είναι πάντα πολύ χρονοβόρες και οι εννέα μήνες ίσως γίνουν περισσότεροι, διότι ακόμα και αν δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός, υπάρχει το δικαίωμα έφεσης από τους 59 που έχουν προσφύγει και έχουν κάνει αγωγή κατά του Ερασιτέχνη. Προς το παρόν, τα χέρια είναι δεμένα και δεν μπορεί να “τρέξει” τίποτα ουσιαστικό. Η απόφαση που πάρθηκε από την Γ.Σ. πρέπει να πάρει την έγκριση του Εφετείου. Αυτή έμοιαζε αρχικά ως τυπική διαδικασία, αλλά πλέον είναι μεγάλο ζητούμενο και το… 2026 ίσως αποδειχθεί όνειρο απατηλό.

Συνάντηση την Τετάρτη Μπακογιάννη – Μαλακατέ
Ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, θα συναντηθούν την Τετάρτη (18/5), για να δουν πως θα κινηθούν. Θα θέσουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

 

To Top