Βουίζει η Αθήνα: «Αρνητική η ΕΠΟ για το άρθρο 99, αλλά μόνο για τους παίκτες»

Μπορεί η ΕΠΟ να έχει αλλάξει διοίκηση, αλλά όπως φαίνεται δύσκολα θα αλλάξει νοοτροπία και τακτική. Η Αθήνα βουίζει ότι η ελληνική ομοσπονδία θα μπει εμπόδιο στον Άρη στην υπόθεση του άρθρου 99.

Βέβαια, υπάρχει η άποψη ότι τελικά η ΕΠΟ θα γνωμοδοτήσει αρνητικά μόνο σε ότι αφορά τα χρέη προς τους παίκτες και όχι για τα λοιπά χρέη των ομάδων και στην προκειμένη περίπτωση του Άρη.

Όπως είναι γνωστό, η κίτρινη ΠΑΕ έχει στείλει επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας την γνωμοδότησή της για την υπόθεση του άρθρου 99, ενώ σε ότι αφορά τη συνολική θέση της Σούπερ λίγκας, αυτή θα εκφραστεί -όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση- εφόσον προχωρήσει πιο ουσιαστικά το θέμα σε δικαστικό επίπεδο.

Ένα από τα πολλά δημοσιεύματα είναι και αυτό του sport-fm, σύμφωνα με το οποίο:

«Όχι αναμένεται να απαντήσει η ΕΠΟ στο ερώτημα της Σούπερ Λίγκα για το αν είναι σύννομη με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου η διαδικασία υπαγωγής ομάδων στο άρθρο 99 (του πτωχευτικού κώδικα), αιτήματα που έχουν καταθέσει ο Άρης και η Λάρισα, ενώ το ίδιο ενδεχόμενο εξετάζουν κι άλλες ΠΑΕ».

Σε άλλο σημείο το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει παράθυρο μόνο για τα χρέη προς τους παίκτες:
«Η ομοσπονδία με εισήγηση του νομικού της επιτελείου αναμένεται να πάρει θέση πως η υπαγωγή στο άρθρο 99 αποτελεί παρέμβαση του αυτοδιοίκητου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε χρέη προς παίκτες και προπονητές που εντάσσονται στο κανονιστικό δίκαιο του ποδοσφαίρου. Για θέματα που άπτονται χρεών προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός ποδοσφαίρου, μετρά η θέση της πολιτείας και της τακτικής δικαιοσύνης».

To Top