ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Βουβό κύπελλο”! Τελικός Ελλάδας: Χωρίς κόσμο οι πέντε στους έξι τελευταίους τελικούς!

Η τελική απόφαση που ελήφθη από τη Διοργανώτρια Αρχή της ΕΠΟ μετά τις συσκέψεις με τις ομάδες και την Αστυνομία οδηγεί στον 5ο τελικό των τελευταίων 6 ετών χωρίς κόσμο!

Από το 2019 έως και φέτος, το 2024, θα φτάσουμε στο να έχουν διεξαχθεί έξι τελικοί Κυπέλλου στο σύνολο πλην όμως οι πέντε από αυτούς θα είναι χωρίς κόσμο. Βάζουμε το θα διότι θα γίνουν πέντε μαζί με τον φετινό τελικό! Είτε με πρσκλήσεις σε ματς που είχε πάντως νεύρα, εντάσεις και επεισόδια (όπως στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ του 2019) είτε σε αναμετρήσεις που για άλλους λόγους αποφασίστηκε ότι θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους.

Ειδικότερα οι τελικοί που δεν είχαν κόσμο ή είχαν λιγοστό κόσμο:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (2019 στο ΟΑΚΑ όπου δόθηκαν προσκλήσεις και ήταν ο τελικός της σεζόν 2018-2019 με το site της ΕΠΟ πάντως να είχε τυπικά γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ): Είναι η χρονιά που ο ΠΑΟΚ θα πάρει – και – το Κύπελλο με νίκη με 1-0 χάρις στο γκολ του Ακπομ. Το πλάνο σε αυτήν την περίσταση περιλάμβανε προσκλήσεις, όμως τελικώς στη Θύρα των επισήμων βρέθηκαν οπαδοί και των δύο ομάδων.

Μάλιστα τα πράγματα ξέφυγαν για λίγο γύρω στο 20′ της αναμέτρησης και στο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ. Υπήρξε ένταση και επεισόδια και ακόμα και συγκρούσεις οπαδών του ΠΑΟΚ με τις αστυνομικές δυνάμεις.ΑΕΚ – Ολυμπιακός (σεζόν 2019 – 2020 στο Πανθεσσαλικό με κεκλεισμένων): Ο κακός… χαμός είχε γίνει και ως προς τον συγκεκριμένο τελικό και το οργανωτικό του κομμάτι. Κατέληξε να γίνει χρονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου με τα ρόστερ της προηγούμενης χρονιάς και ενώ η ημερομηνία του τελικού είχε διαφοροποιηθεί (και όχι μία φορά), όπως και το γήπεδο (είχε τεθεί επί τάπητος η Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 με τέρμα του Ραντζέλοβιτς σε έναν… βουβό και χωρίς κόσμο τελικό και πήρε το νταμπλ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (2020 – 2021 στο ΟΑΚΑ με κεκλεισμένων): Σε έναν εκ των κορυφαίων από πλευράς ποιότητας τελικών των τελευταίων ετών δεν υπήρξε ξανά κόσμος λόγω της κατάστασης με τον Covid – 19. Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στο 90′ με τη χρυσή αλλαγή του Γκαρσία, τον Κρμέντσικ και έφτασε στον τίτλο. Επεβλήθη με 2-1 και έτσι εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός δεν πήρε το νταμπλ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (2022 – 2023 στο Πανθεσσαλικό με κεκλεισμένων και το site της ΕΠΟ να έχει τυπικά γηπεδούχο την ΑΕΚ): Το Gazzetta βρισκόταν στον Βόλο (και εκείνη τη χρονιά) και σας είχε μεταφέρει εικόνες από το άδειο και έρημο Πανθεσσαλικό στάδιο 24 ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα. Όπως άδειο ήταν και την ημέρα του τελικού φυσικά. Σε αυτόν τον αγώνα η ΑΕΚ – μετά το Πρωτάθλημα τότε – κατέκτησε και το Novibet Κύπελλο Ελλάδος. Εάν και έπαιζε από το 6′ με δέκα παίκτες (κόκκινη ο Ρότα) επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ με τα γκολ των Μουκουντί και Φερνάντες.

Άρης – Παναθηναϊκός (2024, Πανθεσσαλικό – κεκλεισμένων): Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και αρκετές συσκέψεις τελικώς άκρη δεν βρέθηκε για να υπάρξει κόσμος στο γήπεδο. Μετά και την τελευταία χρονικά σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους με τον τελικό της 25ης Μαϊου αποφασίστηκε αυτός να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κόσμου καθώς η ΕΠΟ και οι δύο ομαδές συμφώνησαν να υπάρξουν μόνο 30 προσκλήσεις για την κάθε πλευρά. Άρα ένας ακόμα… βουβός τελικός στο Πανθεσσαλικό.

Οι τελικοί χωρίς ή με λιγοστό κόσμο από το 2019 και μετά
2018-2019: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0
2019-2020: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1
2020-2021: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2
2022-2023: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
2023-2024: Παναθηναϊκός – Άρης

To Top