Βουλγαρία: Καρατόμηση του προέδρου για τα αίσχη με Αγγλία, σε απολογία η Ομοσπονδία από την ΟΥΕΦΑ

Παρελθόν από την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ο Μπόρισλαβ Μικχαΐλοφ, έπειτα από απαίτηση του πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Άμεσες ήταν οι εξελίξεις στη Βουλγαρία μετά τις ντροπιαστικές εικόνες που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία, που παίκτες των φιλοξενούμενων ήρθαν στο στόχαστρο ακροδεξιών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ απαίτησε από τον υπουργό Αθλητισμού την παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλαβ Μικχαΐλοφ κι έτσι έγινε.

Η παραίτησή του ανακοινώθηκε και μάλιστα εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται από την Παρασκευή, μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα αναλάβει δράσεις για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου.

H UEFA κάλεσε σε απολογία τη βουλγαρική ομοσπονδία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση στους παίκτες των τριών λιονταριών. Σε κλήση και η αγγλική για αποδοκιμασίες στον εθνικό ύμνο των γηπεδούχων.

Η UEFA, όπως ήταν αναμενόμενο, κάλεσε σε απολογία τη βουλγαρική ομοσπονδία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ρίψη αντικειμένων, αλλά και παρενόχληση του αγγλικού εθνικού ύμνου.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, κάλεσε και την αντίστοιχη αγγλική σε απολογία για παρενόχληση εθνικού ύμνου (αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουσή του) και ανεπαρκή αριθμό σεκιούριτι. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από την Πειθαρχική Επιτροπή.

To Top