Βουλγαρία: Παρ’ ολίγον τραγωδία με λεωφορείο που μετέφερε παιδιά (video)

Παρ’ ολίγον τραγωδία πήγε να σημειωθεί στη Βουλγαρία το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα λεωφορείο από τη Σερβία που μετέφερε παιδιά από τις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας όπου είχαν πάει εκδρομή, έχασε την πορεία του λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου και να αναποδογυρίσει.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή Τρακιά, λίγα χιλιόμετρα πριν τη Σόφια. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, ευτυχώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, παρά μόνο τραυματίες.

Δύο ενήλικες και τρία παιδιά διακομίσθηκαν με σοβαρά τραύματα στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εν συνεχεία, τα δύο από τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σόφιας καθώς η κατάσταση της υγείας τους κρίθηκε πολύ πιο σοβαρή από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Συνολικά στο όχημα βρισκόντουσαν 38 παιδιά και 10 ενήλικες.

Εκτός από τις συνθήκες που επικρατούσαν έξω στο δρόμο, σημαντικό ρόλο για το περιστατικό έπαιξε η πιθανή κόπωση του οδηγού ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο λεωφορείο, ανέφερε ένας εκ των υπεύθυνων που βρισκόντουσαν στο όχημα.

Επίσης ο Υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, αφού επισκέφθηκε τους τραυματίες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο ο οδηγός να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκόολ ή ναρκωτικών.

Οι αρμόδιες Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για το συμβάν ενώ ο οδηγός κρατείται προκειμένου να καταθέσει λεπτομερώς για το περιστατικό.

To Top