Βουλευτής έφερε στο κοινοβούλιο το θέμα της αφαίρεσης 10 βαθμών από την Έβερτον

Ο βουλευτής των Εργατικών, Ιαν Μπερν, κατέθεσε μια «early day motion» στο κοινοβούλιο καταδικάζοντας την αφαίρεση 10 βαθμών της Έβερτον στην Premier League και ζήτησε την άμεση σύσταση μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα.

Στο κοινοβουλευτικό σύστημα του Γουέστμινστερ, η early day motion (EDM) είναι μια πρόταση, που κατατίθεται από μέλη του Κοινοβουλίου, στην οποία η κυβέρνηση (η οποία είναι αρμόδια για τις κοινοβουλευτικές εργασίες) δεν έχει ακόμη ορίσει μια ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή, η Έβερτον έγινε η πρώτη ομάδα της Premier League στην οποία αφαιρέθηκαν βαθμοί για παραβίαση των κανόνων οικονομικής βιωσιμότητας. Μια ανεξάρτητη επιτροπή επέβαλε μια άμεση αφαίρεση που οδήγησε τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να πέφτει στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Μπερν, βουλευτής του Λίβερπουλ, είπε ότι η αφαίρεση βαθμών ήταν «κατάφωρα άδικη» και ότι το επίπεδο της κύρωσης δεν είχε «οποιαδήποτε νομική ή δίκαιη βάση ή αιτιολόγηση…»

«Αυτή η Βουλή υποστηρίζει ότι η Premier League δεν μπορεί πλέον να διοικεί δίκαια το ποδόσφαιρο της κορυφαίας κατηγορίας χωρίς ανεξάρτητο έλεγχο και νομοθεσία», είπε στην EDM, στην οποίο οι βουλευτές μπορούν να εγγραφούν αλλά δεν είναι δεσμευτικές και συχνά δεν οδηγούν σε καμία ενέργεια.

To Top