ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βούζας: “Τύχη λείπει από Ιντέγε, πιο ώριμος ο Φετφατζίδης, ο Χαριστέας είναι ο κατάλληλος για μια νέα εποχή στον Άρη”

Ο Βασίλης Βούζας νυν προπονητής της Καλαμάτας, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Φετφατζίδη και Μπράουν Ιντέγε στον Ολυμπιακό μίλησε για τις εμφανίσεις τους με τη φανέλα του Άρη ενώ αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Χαριστέα και στη θέληση του η ομάδα να αναδείξει τα “δικά” της παιδιά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Yellow Radio 92,8:

Τρένο η Καλαμάτα;

Νομίζω υπερβάλλουμε. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί για να είμαστε σίγουροι ότι θα κατακτήσουμε τον στόχο που είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία.

Όσον αφορά τη Football League, πώς είναι να ζει κάποιος αυτήν την σκληρή πραγματικότητα;

Φέτος, γίνεται ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με έμπειρες ομάδες. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αν δεν υπάρξουν φυσικά προβλήματα με τις ομάδες.

Είναι πολύ δύσκολο να συντηρήσεις μια ομάδα. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά.

Η Καλαμάτα παίζει στη Ρόδο τώρα και θα πάει με πτήση τσάρτερ. Μια εντυπωσιακή κίνηση.

Δεν είναι μόνο αυτή η κίνηση. Έχουν γίνει πολλές καλές ενέργειες από την καινούργια διοίκηση. Δεν κοιτάνε πόσα λεφτά θα ξοδέψουν αλλά πώς θα οργανώσουν την ομάδα ώστε αυτή να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.

Τον περασμένο Ιούνιο είχαμε μιλήσει με αφορμή τη μεταγραφή Ιντέγε. Είναι ένας παίχτης που έχετε δουλέψει μαζί του. Είναι στοίχημα για τον Άρη. Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν λένε όλοι την αλήθεια.

Είναι ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής στη λειτουργία της ομάδας. Δημιουργεί χώρους, πιέζει και έχει ταχύτητα. Μπορεί να υποστηρίξει πολλά στιλ επιθετικής τακτικής. Αυτό που του λείπει μόνο είναι η ρέντα. Στο παρελθόν έχει σκοράρει πολλές φορές. Χρειάζεται και περισσότερη τύχη.

Είναι περιπτώσεις που δεν σε θέλει η μπάλα.

Ειδικά οι στράικερ το επικαλούνται αυτό. Ο φορ περιοχής πρέπει να έχει ρέντα. Βρίσκεται στο γκολ αλλά πρέπει να έχει και τύχη για να μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ιντέγε έριξε το “μπαλάκι” στον Άρη ότι θέλει να παραμείνει. Είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή να ξέρει ότι θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια σε ένα περιβάλλον που τον εμπνέει.

Οποιοσδήποτε θα ήθελε να είναι παίχτης αυτής της ομάδας. Έχει κόσμο, ιστορία και ειδικό βάρος σαν ομάδα. Από τη στιγμή που οι συνθήκες στο σύλλογο είναι καλές, θα ήταν τρελός να μη θέλει να παραμείνει. Από εκει και πέρα, η ομάδα πρέπει να αξιολογήσει αν ο παίχτης μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που του ζητάει.

Ένας άλλος παίχτης που κάνει “restart” στον Άρη είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Είναι στην πιο ώριμη ηλικία να παίξει αποτελεσματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Το περιβάλλον της ομάδας του Άρη είναι ιδανικό για αυτόν. Να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να γίνει πιο αποτελεσματικός. Πλέον έχει την ωριμότητα και το ανάλογο περιβάλλον για να αποδείξει ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

Είναι παίχτης ψυχολογίας όμως.

Είναι αλλά σε αυτή την ηλικία δεν νομίζω πως είναι ο παράγοντας που θα κρίνει την απόδοση του. Είναι σε μία ηλικία που μπορεί να παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο κυρίως στις πιο μικρές ηλικίες.

Ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Άρη Ιντέγε και Φετφατζίδης;

Μεσοεπιθετικά ο Άρης είναι πολύ καλός με πολύ καλές μονάδες. Παράγει φάσεις. Τώρα η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από πολλά πράγματα. Με το κοινό που διαθέτει και τη νοοτροπία που διαθέτει ο Άρης δεν νομίζω να μπορούσε να παίξει με διαφορετικό τρόπο εκτός από επιθετικά.

Ο Άρης έχει όλο το πακέτο. Κόσμο, θέαμα. Σας ταιριάζει και εσάς αυτή η επιθετική φιλοσοφία ως προπονητή;

Όταν έχεις τη μπάλα στην κατοχή σου δεν χρειάζεται να αμύνεσαι και μπορείς να κάνεις εσύ το παιχνίδι σου. Σε συνδυασμό με το γεμάτο γήπεδο που ο κόσμος θέλει να βλέπει ένα επιθετικό σύνολο, πρέπει να προσαρμόσεις το παιχνίδι σου σε αυτό.

Ελληνικό πρωτάθλημα. Ποια είναι η πρώτη γεύση που σας αφήνει μέχρι στιγμής; Θα βοηθήσει η διαδικασία play-off και play-out;

Κάποιες ομάδες που ήταν σε υψηλές θέσεις έχουν μείνει πίσω. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Θεωρώ ότι θα έχουμε διαφορές σχετικά με τη βαθμολογία.

Οι θεσμοί play-off και play-out νομίζω κάνουν τις ομάδες να περιμένουν ως το τέλος για να δουν πώς θα είναι πιο αποτελεσματικές για να πετύχουν το στόχο τους.

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Champions League και η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρά να χάσει μία ομάδα από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2020-21.

Είναι απόρροια και από την εικόνα της Εθνικής ομάδας που παραπαίει. Με εξαίρεση φυσικά το τελευταίο ματς που έδειξε ότι ίσως τώρα επιχειρείται ένα restart.

Πρέπει δηλαδή να εμπιστευτούμε τα νέα παιδιά.

Δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς. Αυτό πρέπει να γίνει. Ο Άρης, όπως και άλλες ομάδες, δεν δείχνουν να εμπιστεύονται πλέον Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν και ταλέντα πλέον.

Ο Χαριστέας έχει πει πολλές φορές ότι θέλει να ρίξει ο Άρης μεγάλο βάρος στην ανάδειξη “δικών” του παιδιών.

Υπάρχουν πολλά ταλέντα τα οποία όμως πρέπει μια ομάδα να τα ανιχνεύσει, να τα αξιολογήσει και μετά να δουλέψουν αυτά σωστά ώστε να γίνουν περουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Πρέπει να υπάρχει και θέληση από την ίδια την ομάδα.

Είναι πλέον μονόδρομος. Να δουλέψουν οι ομάδες με τις ακαδημίες τους. Να επενδύσουν σε καλούς προπονητές και σε τμήμα scouting. Σε βάθος χρόνου θα δουν σίγουρα αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, έχει πουλήσει ήδη δύο παίχτες με αρκετά χρήματα. Έχει ήδη κάνει απόσβεση. Και από πίσω έρχονται παίχτες όπως ο Τσιμίκας.

Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και οι προπονητές και το team που θα ασχοληθεί με τους νεαρούς αθλητές.

Κεφάλαιο Χαριστέα στον Άρη…

Έχει σπουδαίες παραστάσεις από το Ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να περάσει τον Άρη σε μία καινούργια εποχή. Φυσικά, πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια.

To Top