Βρέθηκαν δύο ακόμη βόμβες στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Κλείνει για περίπου μία ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να γίνει η απενεργοποίηση δύο βομβών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επιχείρηση θα λάβει χώρα στις 3.30-4.30 τα ξημερώματα από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Οι βόμβες είχαν εντοπιστεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες από τους άντρες του ΤΕΝΞ, κατά τη διάρκεια ελέγχου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στον παλαιό αεροδιάδρομο 10-28. Η καταστροφή τους θα γίνει με τη μέθοδο της καύσης και για την επιχείρηση έχει αποκλειστεί μια απόσταση σε ακτίνα 1500 μέτρων.

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης έχει γίνει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να μη κινδυνέψει κανένας πολίτης και να μη ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες.

Έχει επιλεγεί η συγκεκριμένη ώρα, καθώς τότε δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο. Λίγη ώρα νωρίτερα θα εκκενωθεί το αεροδρόμιο από επιβάτες της τελευταίας πτήσης, ενώ όλα τα αεροπλάνα αναμένεται να μετακινηθούν σε ασφαλή θέση, καθώς οι βόμβες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πίστα του αεροδρομίου. Παράλληλα, η Τροχαία θα διακόψει τη κυκλοφορία του δρόμου προς την Περαία που είναι κοντά στο αεροδρόμιο.

«Δεν θα ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες, ενδέχεται να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις μετά την επιχείρηση απενεργοποίησης των δύο βομβών» τόνισε στη Voria.gr ο αερολιμενάρχης Αχίλλειος Τοπούζας, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σημειώνεται ότι ανάλογη επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον περασμένη Ιούνιο, όπου είχε εξουδετερωθεί μια βόμβα.

Πηγή: voria.gr

To Top