Βραβεία ΠΣΑΤ: Κορυφαία ομάδα η Εθνική πόλο, κορυφαίοι Γιάννης, Σάκκαρη, Βλάχος (videos)

Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας για το 2021 στα βραβεία του ΠΣΑΤ κατέκτησε η Εθνική πόλο των ανδρών μετά τη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη.


Να υπενθυμίσουμε πως η Εθνική πόλο Ανδρών κατέκτησε το αργυό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στη δεύτερη και την τρίτη θέση, δίχως να έχει γίνει γνωστή η σειρά, βρέθηκαν η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού και η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

 

Καλύτερος Έλληνας αθλητής για το 2021 αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο 27χρονος σούπερ σταρ που οδήγησε τους Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα στο ΝΒΑ μετά από 50 χρόνια κερδίζοντας και το βραβείο του MVP των τελικών άφησε πίσω του τους Στέφανο Ντούσκο και Μίλτο Τεντόγλου που κατέκτησαν χρυσά μετάλλια σε κωπηλασία και μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Ευχαριστώ για την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Ελληνες και να εμπνέω τα νέα παιδιά όπως έκαναν οι παλιοί το ίδιο με εμένα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία», ανέφερε ο Greek Freak σε μήνυμά του καθώς δεν μπορούσε να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση, μιας και έχει υποχρεώσεις με τους Μπακς στο ΝΒΑ.

Όπως και το 2020, έτσι και το 2021 η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.
Η Ελληνίδα τενίστρια άφησε πίσω της την Άννα Ντουντουνάκη και την Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ παρέλαβε το βραβείο της από την πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η δήλωσή της:
«Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, μια δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να κλείνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω την Ελλάδα μαζί μου στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά τους».

Ο Θοδωρής Βλάχος αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας προπονητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.
Ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική πόλο στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ άφησε πίσω του τον προπονητή του στίβου Γιώργου Πομάσκι και τον προπονητή πόλο των γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη.

To Top