Βραζιλία – Αργεντινή: Οριστική ματαίωση του επεισοδιακού ντέρμπι και πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Αλμπισελέστε

Οι ομοσπονδίες Βραζιλία, Αργεντινή και η FIFA ήλθαν σε συμβιβασμό για το ντέρμπι που είχε διακοπεί λόγω εφόδου της αστυνομίας τον Σεπτέμβριο του 2021, το οποίο και ματαιώθηκε οριστικά. Στις 150.000 ευρώ το πρόστιμο της Αλμπισελέστε, μέρος του οποίου θα δωρίσει στον ΠΟΥ.

Το κεφάλαιο του επεισοδιακού ”Superclasico” ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή έκλεισε οριστικά. Σχεδόν έναν χρόνο (5 Σεπτεμβρίου του 2021) μετά το μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ στην «Arena Corinthians», το οποίο είχε διακοπεί στο έκτο λεπτό λόγω εφόδου της αστυνομίας για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τέσσερις παίκτες της Αλμπισελέστε, η FIFA και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες των δύο χωρών (CBF, AFA) ήλθαν σε συμβιβασμό μέσω CAS και το ματς αποφασίστηκε να μη διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία.

Πριν από λίγους μήνες, η παγκόσμια Συνομοσπονδία είχε ορίσει τον αγώνα για τις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά τόσο οι πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής όσο και η Σελεσάο ήθελαν να αποφύγουν την εκ νέου διεξαγωγή του, σχεδόν έναν χρόνο μετά και με τη ζώνη των προκριματικών της CONMEBOL για το Παγκόσμιο Κύπελλο να έχει κλείσει από τον Μάρτιο (πρωτοπόρος η Βραζιλία με 45 βαθμούς, δεύτερη η Αργεντινή με 39, συνεπώς κανένα βαθμολογικό διακύβευμα).

Έτσι, με ανακοίνωσή της, η AFA έκανε σαφές ότι θα ορίσει φιλικό για την ημερομηνία της 22ης Σεπτεμβρίου, γνωστοποιώντας επίσης ότι δέχθηκε πρόστιμο ύψους 155.000 ευρώ για την άρνησή της να αγωνιστεί, από το οποίο θα καταβάλει τις 77.500 ευρώ (το 50% σε αναστολή διετίας). Μάλιστα, το ποσό των περίπου 39.000 ευρώ θα γίνει δωρεά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τις τρέχουσες ενέργειες περιορισμού της Covid-19. Ανάλογο πρόστιμο αναμένεται να υποστεί και η βραζιλιανική ομοσπονδία, ακόμα κι αν από την πλευρά της δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς το παρόν.

To Top