Βραζιλία και Κροατία στα προημιτελικά του Μουντιάλ, Λατινική Αμερική vs Ευρώπη (videos)

Η φάση των «8» κρύβει ένα ζευγάρι που έχει συναντηθεί κι άλλες φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Βραζιλία – Κροατία κλέβει την παράσταση στα προημιτελικά της Παρασκευής που ανοίγει την αυλαία των νοκ άουτ.

Κροατία και Βραζιλία «τσέκαραν» τα εισιτήρια τους για τους «8» και θα μονομαχήσουν για μία θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες δύο φορές σε τελική φάση Μουντιάλ. Το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου επικράτησε με 3-1 με δύο γκολ του Νεϊμάρ, ενώ η πρώτη επίσημη αναμέτρηση των δύο ήταν στο Μουντιάλ του 2006 στην Γερμανία όπου η Σελεσάο πήρε την νίκη με 1-0 με γκολ του Κακά.

Κροατία και Βραζιλία εξασφάλισαν την πρόκριση τους για τα προημιτελικά και θα μονομαχήσουν για το εισιτήριο στους «4» την Παρασκευή (9/12) στις 21:00.

Οι Κροάτες ήταν αυτοί που χρονικά «τσέκαραν» θέση για τα προημιτελικά μετά τη δραματική αναμέτρηση με την Ιαπωνία που κρίθηκε στα πέναλτι. Ήταν το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι που πηγαίνει στη ρώσικη ρουλέτα καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1.

Στα πέναλτι, ο 27χρονος γκολκίπερ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς ντύθηκε… Ντάνιελ Σούμπασιτς στη διαδικασία των πέναλτι για τους Κροάτες κι όπως έκανε ο συμπατριώτης του το 2018, έτσι κι αυτός απέκρουσε τρεις εκτελέσεις της Ιαπωνίας και χάρισε στην «Χρβάτσκα» άλλη μία μεγάλη πρόκριση.

Πιο εύκολο έργο είχε η Βραζιλία που κυριολεκτικά έκανε πάρτι με τη Νότια Κορέα στην επιστροφή του Νεϊμάρ στη δράση. Με ένα τρομακτικό πρώτο ημίχρονο επικράτησε 4-1, στο οποίο υπήρχαν σημεία που κυριολεκτικά χάθηκε το… τόπι και στο φινάλε οι παίκτες σήκωσαν πανό για τον θρυλικό Πελέ, που αντιμετωπίζει θέματα με την υγεία του.

Ο Νεϊμάρ μάλιστα έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκοράρει σε τρία ή περισσότερα Μουντιάλ. Πλέον το όνομα του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν συνδέεται με τον Πελέ και τον Ρονάλντο, καθώς ο πρώτος είχε σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, ενώ ο δεύτερος σε τρεις.

To Top