ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βραζιλία: Συλλήψεις υπόπτων που σχεδίαζαν επίθεση στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις υπόπτων, οι οποίοι εκτιμάται πως σχεδίαζαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διεξήχθη στο Σάο Πάολο και το Παρανά, ενώ έχουν συλληφθεί τουλάχιστον δώδεκα ύποπτοι.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάντερ ντε Μοράες, οι συλληφθέντες είχαν στρατολογηθεί από το Ισλαμικό κράτος και επιχείρησαν να αγοράσουν όπλα από την Παραγουάη.

Παρ’όλα αυτά, δεν είχαν προσωπική επαφή με μέλη του Ισλαμικού Κράτους και δεν είχαν ταξιδέψει εκτός Βραζιλίας, ώστε να εκπαιδευθούν σε Συρία ή Ιράκ.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως οι επαφές τους με τζιχαντιστές σημειώθηκαν μέσω Διαδικτύου.

Αναλυτικότερα, οι ύποπτοι διατηρούσαν επικοινωνία με την τρομοκρατική οργάνωση μέσω των εφαρμογών Whatsapp και Telegram.

Οι συλληφθέντες στο σύνολό τους είναι Βραζιλιάνοι πολίτες και αυτή είναι η πρώτη σύλληψη συμπαθούντων του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Οι ύποπτοι προέρχονται από εννέα διαφορετικές πολιτείες, εκ των οποίων και το Ρίο.

Πηγή: Protothema.gr

To Top