ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Βραχυκύκλωμα” του Άρη και βαριά ήττα – πισωγύρισμα (1-3) από τον Ατρόμητο!

Αυτό δεν ήταν Άρης! Οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν πολύ κακή εικόνα, γνωρίζοντας  βαριά ήττα από τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-3 για τη 10η αγωνιστική της Superleague. Πρώτη ήττα του Άρη εντός έδρας μετά από επτά αγώνες. Πρώτη ήττα μετά από έξι ματς με τον Ατρόμητο, μια “μαχαιριά” στην προσπάθεια για την επιστροφή του Άρη στην κορυφή.

Οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύτηκαν από την αρχή του παιχνιδιού απέναντι στον Ατρόμητο ο οποίος πήρε κεφάλι στο σκορ από το 25΄με τον Φριτζόνσον. Ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Φαμπιάνο στο 36΄μετά από πέναλτι και από εκει και έπειτα, ολική κατάρρευση.

Το σύνολο του Άκη Μάντζιου δεν μπήκε ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο αρχικά να ευστοχεί σε πέναλτι με τον Βαλέντσια στο 55′ ενώ ο Καμαρά στο 77, έδωσε τη χαριστική βολή στους κιτρινόμαυρους που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.

ΜΕ ΜΕΝΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Με δύο αλλαγές, μια αναγκαστική και μια για λόγους τακτικής επέλεξε να ξεκινήσει τον Άρη ο Άκης Μάντζιος, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων επέλεξε τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τον Μοντόγια αντί του τραυματία Οντουμπάτζιο στα δεξιά της άμυνας, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς στο κέντρο αυτής και τον Φεράρι αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή τους Βερστράτε και Νταρίντα, έχοντας πιο μπροστά τους Μενέντες που προτιμήθηκε αντί του Κάρλσον, Παναγίδη και Σουλεϊμάνοφ.

Στην κορυφή ξεκίνησε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Λορέν Μορόν.

ΚΑΤΟΧΗ Ο ΑΡΗΣ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΦ

Ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, κλείνοντας τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά οι κιτρινόμαυροι υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, με τον Σουλεϊμανοφ να είναι αυτός που προσπάθησε κυρίως να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο 25 ο Ντε Μποκ γέμισε από τον άξονα μέσα στην περιοχή στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρομπάιγ. Αυτός με τη μία έκοψε στην καρδιά της περιοχής του Αρη για τον Φριντζόνσον, αυτός κοντρόλαρε και πλάσαρε γρήγορα νικώντας τον Κουέστα για το 0-1.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Στο 36ο λεπτό ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Ο Κεσχρίντα ανέτρεψε τον Παναγίδη και ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα, με τη φάση να εξετάζεται από το VAR για το εαν η πτώση ήταν εντός ή εκτός περιοχής. Τελικά το VAR έδωσε το πέναλτι με τον Φαμπιάνο να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Ο Τσιντώτας αρχικά απέκρουσε το πέναλτι του Φαμπιάνο, αλλά στο ριμπάουντ ο στόπερ του Άρη πλάσαρε στα δίχτυα και ισοφάρισε για τους κιτρινόμαυρους.

1-2 ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ με πέναλτι στο 55′. Μονομαχία Γκονθάλεθ με Βερστράτε, βρήκε με το χέρι ο παίκτης του Άρη εκείνον του Ατρόμητου στην περιοχή με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να καταλογίζει την παράβαση.

Ο Βαλέντσια ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κουέστα κάνοντας το 1-2.

ΓΚΟΛ “ΜΑΧΑΙΡΙΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑ

Στο 77 ο Καμαρά, έδωσε τη χαριστική βολή στον Άρη πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα για την ομάδα του. Ο παίκτης του Ατρομήτου πήρε την μπάλα μετά την απομάκρυνση του Μπράμπετς, και πλάγια μέσα στην περιοχή είδε ένα μικρό κενό μεταξύ Φαμπιάνο και Μοντόγια που πήγαν να τον κλείσουν και σημάδεψε τη γωνία του Κουέστα για το 1-3.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτ (Τζούρασεκ 83′), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (Πάρντο 83′), Παναγίδης (Κάρλσον 68′), Μενέντες (Σαμόρα 59′), Μορόν.

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (Τσακμάκης 46′), Nτε Μποκ, Γκονζάλες (Κουέν 89′), Φριτζόνσον (Έρλινγκμαρκ 70′), Κούντε, Ρομπάϊγ (Αντζιέλσκι 70′), Καμαρά, Βαλένσια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Αλέξανδρος Μπαλιάκας (Κοζάνης)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
AVAR: Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

To Top