ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραχυκύκλωσε ο Άρης, δεν μπόρεσε να λύσει τον “γόρδιο δεσμό” του ΟΦΗ και απώλεια στην πρεμιέρα (0-0)

Βραχυκύκλωσε ο Άρης απέναντι στον ΟΦΗ, δεν βρήκε το αντίδοτο στην σφιχτή αμυντική παρουσία των Κρητικών και πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς στα.. σκουπίδια μένοντας στο 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να λύσουν τον “γόρδιο δεσμό”, έχοντας εγκλωβιστεί στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ και ξεκίνησαν με μια σημαντική απώλεια το πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί έκαναν ότι μπορούσαν να “καταστρέψουν” το παιχνίδι και παρέσυραν στον ρυθμό τους τον Άρη. Οι κιτρινόμαυροι είχαν 16 τελικές, έναντι 3 του ΟΦΗ, χωρίς να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

Ο Τζήλος αρνήθηκε στο 70′ πέναλτι σε καθαρό χέρι του Πασαλίδη μέσα στην περιοχή.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΝ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ

Ο Άκης Μάντζιος έδωσε φανέλα βασικού στον Μπράμπετς. Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν οι Ντένις, Λούμορ, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, στα αμυντικά χαφ οι Σάσα και Εντιαγέ και στην μεσοεπιθετική τριάδα οι Μπερτόγλιο, Γκάμα και Μαντσίνι με μοναδικό πρωοθημένο τον Καμαρά.

Ο Άρης ζήτησε το γρήγορο γκολ και μόλις στο 11′ είχε μια τεράστια ευκαιρία, που ξεκίνησε από τον Καμαρά και κατέληξε στον Γκάμα που έκανε σέντρα σουτ αλλά δεν έκανε παίκτης των κίτρινων προβολή.

ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ

Η πίεση του Άρη αυξήθηκε και στο 33′ άγγιξε το γκολ. Ο Πασαλίδης ήταν απρόσεκτος, ο Καμαρά του έκλεψε τη μπάλα, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Άρης δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να ξεκλειδώσει την πυκνή αμυντική διάταξη του ΟΦΗ, δείχνοντας ότι χρειάζεται να ανεβάσει την πίεση προς την αντίπαλη άμυνα και να αποκτήσει περισσότερη ταχύτητα στην “σκέψη”. Βασικοί του παίκτες όπως ο Σάσα και ο Γκάμα δεν είχαν την φρεσκάδα να κάνουν την διαφορά, ενώ ο Καμαρά ήταν καλά κλεισμένος.

ΜΕ ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Ο Άκης Μάντζιος θέλοντας να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή έριξε στην μάχη τον Ιτούρμπε αντί του Γκάμα. Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν περισσότερο και αναζήτησαν το γκολ που θα έλυνε τον γόρδιο δεσμό. Καλές στιγμές στο 67′ με Καμαρά και στο 69′ με Ιτούρμπε.

ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΤΖΗΛΟΣ!

Στο 70′ ο Τζήλος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ του Άρη. Καθαρό χέρι του Πασαλίδη μέσα στην περιοχή, δεν έδωσε τίποτα ο Τζήλος, ο οποίος έκανε πολλά λάθη σε βάρος των κιτρινομαυρων από το ξεκίνημα του αγώνα.

Καλή στιγμή στο 77′ με τον Μπερτόγλιο, την ώρα που ο Νιόπλιας φόρτωσε την μεσοαμυντική του γραμμή θέλοντας φανερά να κρατήσει με κάθε τρόπο το μηδέν.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΟΡ ΜΕ ΜΑΝΟ

Στο 78′ ο Μάντζιος έριξε και δεύτερο φορ στο παιχνίδι βάζοντας τον Μάνο αντί του Μπερτόγλιο, παίζοντας τα… ρέστα του για ένα γκολ. Τεράστια ευκαιρία στο 83′ όταν μετά από κεφαλιά του Εντιαγέ, έδιωξε με το ένα χέρι ο Επασί! Μέχρι το τέλος οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και όπως και πριν δυο χρόνια έμειναν στην ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Ντένις – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ – Εντιαγέ, Σάσα – Μαντσίνι, Μπερτόλιο, Μπρούνο Γκάμα (57′ Ιτούρμπε) – Καμαρά.

ΟΦΗ: Επασί – Μαρινάκης (50′ Διαμαντής), Πασαλίδης, Βούρος, Κοροβέσης – Γκαγέγκος, Ντε Γκουζμάν – Νέιρα (78′ Ουές), Βαν Ντουίνεν (62′ Λάμπρου), Καμάου (78′ Σελίμοβιτς) – Καστάνιος (62′ Ντουρμισάι).

To Top