Βυθισμένοι στο πένθος ο Γρανίτης Δράμας και η κιτρινόμαυρη οικογένεια για τον ήρωα Σμηναγό

Δυστυχώς η μοίρα έγραψε το χειρότερο δυνατό σενάριο και για τον Σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας με καταγωγή από τον Γρανίτη του Δήμου Νευροκοπίου Δράμας, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε χθες το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία, ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης βρέθηκε νεκρός, ενώ υπήρχε η ελπίδα μέχρι και της τελευταία στιγμή. Δυστυχώς, η πληροφορία γέμισε θλίψη όλο το Νευροκόπι και τη Δράμα, αλλά κυρίως βέβαια την οικογένεια και τους συγγενείς του.

Όλος ο Γρανίτης είναι βυθισμένος στο πένθος, ο πόνος είναι αβάσταχτος… Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εξόδιος ακολουθία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θα γίνει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, στο Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτου Δράμας. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος.

Την ίδια ώρα, όπως, από φωτογραφίες και μαρτυρίες φίλων του προκύπτει η αγάπη του Στάθη Τσιτλακίδη για τον Άρη ήταν μεγάλη και το έδειχνε, με όποιον τρόπο μπορούσε.

Ο αδικοχαμένος σμηναγός, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος για την πατρίδα, ήταν μέλος της Μοίρας Διώξεως βομβαρδισμού με την ονομασία “ΑΡΗΣ”, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Όπως αναφέρει σχετικά το σάιτ της Πολεμικής Αεροπορίας: “Το έμβλημα της Μοίρας πήρε τη σημερινή του μορφή το 1974. Ο θεός Άρης “εκσυγχρονίστηκε” σε σχέση με το προγενέστερο έμβλημα, αφού αντί για δόρυ κρατάει μια βόμβα 2000 λιβρών. Στο φόντο εμφανίζεται η διεθνής μασκότ των F-4 Phantom, o Spooky, καθώς η Μοίρα επιχειρεί με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών πάνω από 35 χρόνια. Μέσα στο έμβλημα υπάρχει η επιγραφή “Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ”, δηλαδή φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες στους γιους τους όταν τους παρέδιδαν την ασπίδα για τη μάχη: “Ή να την φέρεις νικητής ή να σε φέρουν πάνω της νεκρό”.

Λόγια με έντονο συμβολισμό!

Ο Στάθης Τσιτλακίδης ήταν μέλος του Α.Σ. Άρης, μέλος του Super3 Πάτρας και όποτε του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του παρακολουθούσε την αγαπημένη του ομάδα. Ο θεός του Πολέμου, όμως, τον συνόδευε σε καθεμία από τις χιλιάδες πτήσεις του.

Για τον άτυχο σμηναγό εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ Άρης, καθώς και οι οργανωμένοι σύνδεσμοι.

To Top