Βόλεϊ: Και η τρίτη θέση της Pre League, όπου βρίσκεται ο Άρης, δίνει δυνατότητα για άνοδο

Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Volley League , που θα γίνει με οκτώ ομάδες μετά την αποχώρηση του Ηρακλή, ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Δύο ομάδες από την Pre League, όπου και συμμετέχει και ο Άρης (στον Β’ όμιλο), θα πάρουν απευθείας την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία του ανδρικού βόλεϊ στο τέλος, ενώ η τελευταία ομάδα της Volley League θα παλέψει με την τρίτη ομάδα της Pre League για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα 2021-2022.

Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν:

«Το νέο πρωτάθλημα με 8 ομάδες θα γίνει με το ακόλουθο σύστημα διεξαγωγής:

Μετά την ολοκλήρωση του Β γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.

Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Το εναλλακτικό σενάριο των 8 ομάδων είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στα τέλη Ιουλίου 2020 και απορρίφθηκε αίτημα που έθεσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για να μη μεταφέρεται η βαθμολογία.

Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22.

Η 1η αγωνιστική θα γίνει το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν όλες οι ημερομηνίες των αγωνιστικών και πλέον δεν θα έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές τις Τετάρτες».

To Top