ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βόσδου: «Ήρθε ένα γερό σοκ που θα κρατήσει τον Άρη σε εγρήγορση»

Ο Λεωνίδας Βόσδου, πρώην παίκτης του Άρη, μίλησε για το γερό χαστούκι που δέχτηκε η ομάδα από τον ΠΑΣ Γιάννινα το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για να ξυπνήσει τους κιτρινόμαυρους, ενώ έδωσε και μια συμβουλή στον Θόδωρο Καρυπίδη για το πως θα πρέπει να συνεχίσει από δω και πέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio 101,7:

Σχετικά με την ανάρτηση που κέντρισε το ενδιαφέρον: Θεωρώ ότι από τον άνθρωπο που γνώρισα, τον Κράμερ, αυτή είναι η πραγματικότητα, ενώ το πίστευε αυτό που έγραψα. Είπε ότι μία κακιά μέρα, είναι μία κακιά μέρα. Σε ένα παιχνίδι, μπορεί να μην σου πάει τίποτα καλά. Όπως έγινε με τον Άρη, συνεχίζεις να πιέζεις και κάπου εκεί δέχεσαι το δεύτερο γκολ. Το έχασες το παιχνίδι, αλλά πρέπει να κοιτάς μπροστά. Δεν έχουμε χάσει, βέβαια, με τόσο μεγάλο σκορ ποτέ, αλλά το θέμα είναι αυτό που έγραψα. Και παλαιότερα, όσον αφορά τον Άρη, τα έγραφα όλα όσα έλεγε ο Κράμερ, για αυτό μου έχει μείνει αυτό. Είδα ότι μετά την ήττα προκλήθηκε μία ανακατωσούρα. Που θα πάει όμως όλο αυτό; Θα το διαλύσουμε;

Αυτό έχει και την αντίστροφη έννοια. Καλύτερα να κερδίσεις πέντε παιχνίδια με 1-0, παρά να κερδίσεις ένα παιχνίδι με 5-0. Ποιο είναι το θέμα; Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Σε μία οικογένεια δεν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις; Παντού υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Τι θα κάνουμε; Θα τα διαλύσουμε όλα; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Οπότε, κοιτάς μπροστά, έχασες ένα παιχνίδι και κοιτάς τι μπορείς να συμμαζέψεις, να τελειώσει αυτή η ιστορία με όσες λιγότερες απώλειες.

Το πρώτο που κοιτάμε στην Ελλάδα, είναι να κατηγορήσουμε τον προπονητή. Τι έκανε λάθος ο προπονητής; Αυτός ήταν καλός στα προηγούμενα παιχνίδια και απλά έχασε την νηφαλιότητα του ή το μυαλό του σε αυτό το παιχνίδι; Το ότι έχασαν με 0-5, δεν έχει στεναχωρήσει τους παίκτες; Αυτοί χάνουν τα λεφτά, αυτοί έχουν τις οικογένειες που θα πρέπει να τις θρέψουν. Από εκεί και πέρα, δεν χάνεται κάτι, μπροστά θα πρέπει να κοιτάμε.

Την Δευτέρα κοιτάζεις το επόμενο παιχνίδι, τι μπορείς να διορθώσεις. Αν γίνει ένα διπλό στην Τούμπα, αμέσως δεν ξεχνιέται αυτή η ήττα; Δεν υπάρχει έκπληξη στο ποδόσφαιρο. Ήταν μία κακιά στιγμή, τελείωσε. Όταν θα μπουν τα γκολ εκεί που θα πιέσεις, εκεί θα καταρρεύσεις και ψυχολογικά. Αυτή η ιστορία τελείωσε, τώρα πάμε μπροστά. Η ομάδα είναι γενικά καλή, τώρα κοιτάμε το μέλλον. Εννοείται ότι θα κοιτάξουμε να δούμε τι πήγε λάθος, αυτό θα το κάνει ο προπονητής με τους παίκτες.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι τι ζητούσαν οι φίλαθλοι. Ήθελαν να μάθουν από τους παίκτες γιατί δεν τα πήγαν καλά;

Διάβασα ότι ζήτησαν τον λόγο γιατί έγινε αυτή η κακή εμφάνιση. Μπορεί κάποιος να αρρώστησε, που συνέβη, το ήθελε όμως; Πληγώθηκαν οι φίλαθλοι, το καταλαβαίνω, αλλά οι παίκτες δεν ένιωσαν άσχημα;

Για Δεληζήση και Γκάμα που ανέλαβαν την ευθύνη για την ήττα: Μπράβο στα παιδιά. Έτσι είναι, τα λάθη τους τα αναγνωρίζουν και πρέπει να τα διορθώσουν αργότερα. Δεν κατάλαβα γιατί έγινε όλη αυτή η ιστορία, κι άλλες ομάδες έχασαν με μεγάλη διαφορά, η Μπάγερν για παράδειγμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι στα κακά της. Συμφωνώ με την στήριξη που δείχνουμε στην ομάδα και τον προπονητή προς την Τούμπα.

Πως να συνεχίσει ο Θοδωρής Καρυπίδης: Να συνεχίσει κανονικά, όπως ξεκίνησε. Θεωρώ ότι όταν ξεκινάει μία ομάδα ξεκινάει με κάποια πλάνα. Σχεδιάζει μέχρι που μπορεί να φτάσει και αν έρθει κάτι καλύτερο πολύ καλά. Αν έρθει κάτι χειρότερο, θα πρέπει να το ψάξουμε. Να συνεχίσει το πλάνο που έβαλε η διοίκηση από την αρχή, να συνεχίσει, να τελειώσει το πλάνο που έβαλε. Να κάνουν ένα «ταμείο» και να αρχίζει πάντα ο σχεδιασμός από νωρίς. Από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς. Έτσι είναι μία ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή και να διεκδικεί τίτλους.

Δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσεις τον σχεδιασμό από νωρίς. Να έχεις το σκάουτινγκ με τους παίκτες που χρειάζεσαι για τις συγκεκριμένες θέσεις και τελείωσε η ιστορία. Συνεχίζεις να βαδίζεις στο πλάνο που έχεις χαράξει από τον Ιούνιο, για την καινούρια χρονιά.

Για την πρόταση σχετικά με άμεσες κινήσεις με την αρχή του νέου έτους: Γενικά στην Ευρώπη, στην Ολλανδία, όπου έζησα, τον Φεβρουάριο ξέρεις αν θα μείνεις του χρόνου, ή θα φύγεις. Έλεγαν ότι ανεξαρτήτως της πορείας του παίκτη από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνη, η απόφαση έχει παρθεί και είναι οριστική.

Οι Ολλανδοί δεν αλλάζουν γνώμη, κάνουν αυτό που έχουν αποφασίσει από τον Φλεβάρη για το καλοκαίρι. Οπότε, αυτό το πλάνο που έχει χαράξει ο Άρης σαν ομάδα και διοίκηση, να το συνεχίσει. Εγώ αυτό που έγινε, το θεωρώ ατυχία. Δεν το θεωρώ ανικανότητα, δεν θεωρώ ότι δεν «μάτωσαν» για τις φανέλες. Είναι ένα άτυχο αποτέλεσμα, το οποίο συμβαίνει.

Πως θα μιλούσε ο ίδιος στους παίκτες για την ήττα και την συνέχεια: Πρέπει να τους δείξουμε ότι τους έχουμε εμπιστοσύνη, δεν γίνεται να ξέχασαν να παίζουν ποδόσφαιρο από την μία μέρα στην άλλη, δεν γίνεται να παίζουν Κυριακή ανά Κυριακή εντελώς διαφορετικά. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, συνεχίζουμε, παρακάμπτουμε αυτή την άσχημη ήττα και προχωράμε μπροστά. Μπροστά μας έχουμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.

Αυτό το 0-5 είναι ένα πολύ γερό ξύπνημα για τον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι τέτοια εμφάνιση δεν θα ξαναγίνει, αυτή είναι η άποψη μου. Είχαν επαναπαυτεί από τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, οπότε ήρθε ένα γερό σοκ που θα τους κρατήσει σε εγρήγορση την ομάδα.

To Top