ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βόσδου: “Είμαι με τον Ένινγκ, να τον αφήσουν να δουλέψει, δάσκαλος ο Κράμερ”

O βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη και πρώην τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών, Λεωνίδας Βόσδου, μίλησε για τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς, τον Τσιλιγγίρη καθώς και για τον Ένινγκ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τη θητεία του στις ΗΠΑ:

«Ήμουν έναν χρόνο στην Αμερική σε ένα ελληνόφωνο σχολείο, μια τρομερή εμπειρία. Όλα ήταν διαφορετικά. Ήμουν στο Ντέλαγουερ, δύο ώρες μακριά από τη Νέα Υόρκη. Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει, εκεί στις 7:30 το απόγευμα κοιμόμουν. Σαν στρατιώτης καλύτερα περνούσα.

Εκεί είχα αντικείμενο το ποδόσφαιρο και μπήκα σε πρόγραμμα με παιδάκια που ήταν κάπως πιο ζωηρά. Έπαιρνα παιδιά από το ελληνικό πρόγραμμα και παίζαμε ποδόσφαιρο».

Για τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς των ομάδων:

«Πριν φύγω ο Άρης ήταν στη β΄κατηγορία, τώρα έχει επιστρέψει. Αυτή η νέα σελίδα δεν πρέπει να κλείσει. Ο προγραμματισμός αν είναι σωστός μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει οι παίκτες να γνωρίζουν αν θα μείνουν ή θα φύγουν. Επίσης να έχει βρεθεί ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του καθενός.

Πρώτη φορά βλέπω τον ΠΑΟΚ π.χ. να έχει πάρει τίτλους και να κάνει μεταγραφές μέχρι τον Αύγουστο. Όπως και ο Ολυμπιακός. Δηλαδή δεν υπάρχει σχεδιασμός; Δεν μπορώ να τα καταλάβω.

Το σκάουτινγκ είναι φθηνό, τα μόνα έξοδα είναι να γυρίζουν τα άτομα να ψάχνουν παίκτες. «Θησαυρούς» βγάζεις από ‘κει. Τα ξένα παιδιά της Λαμίας δηλαδή τι μπάτζετ έχουν; Τα Ελληνόπουλα δεν είναι άξια για τη Λαμία;

Απλά να δει τις Ακαδημίες ο κάθε υπεύθυνος. Ισχύει και για τον Άρη το ίδιο. Δεν έχει ρίξει βάρος στις Ακαδημίες ο Καρυπίδης. Ο Φαν’τ Σχιπ της εθνικής ομάδας βρήκε ξενιτεμένα παιδιά. Αν υπάρχει σχεδιασμός θα υπάρχει συνέχεια στο πρωτάθλημα»

Συνέχισε σχολιάζοντας:

«Δεν είναι εξισώσεις, δεν ξέρω τι παθαίνουν και δεν κάνουν σχεδιασμό σωστό. Πήγα στη Χέρενφεν, που μας φιλοξένησε το 2004 και στις 15 ημέρες του Φεβρουαρίου ήρθαν επιστολές στα σπίτια των παικτών που έλεγαν ”ελάτε να συζητήσουμε για ανανέωση συμβολαίου”. Σε άλλους έλεγε ”είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε όπου θέλετε την καριέρα σας”, είχε γίνει ήδη ο σχεδιασμός. Δεν ξέρω αν είναι δύσκολο αλλά έτσι χτίζονται οι ομάδες»

Για λεπτομέρειες μιας σοβαρής ομάδας:

«Μου αρέσει να υπάρχει σοβαρότητα στον πάγκο και όχι να σηκώνονται όλοι με κάθε σφύριγμα διαιτητή. Ο Άρης δεν έχει να επιδείξει τρόπαια, ας δείξει μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τις ομάδες μεγάλες. Άλλωστε ο Άρης έχει γίνει μεγάλη ομάδα λόγω του κόσμου του. Πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις.

Δεν θα ξεχάσω πριν λίγα χρόνια που ήμουν στη Θεσσαλονίκη, έπαιζε ο Άρης με τον Καμπανιακό και είχε 8.000 εισιτήρια. Άλλες ομάδες κόβουν με το ζόρι τόσα».

Τι θα έλεγε στον Καρυπίδη:

«Πρώτα από όλα οργάνωση στους ποδοσφαιριστές. Μέχρι Μάρτιο να ξέρουν ποιοι συνεχίζουν και ποιοι όχι. Να βρουν από τώρα νέους παίκτες. Δεύτερον τα παιδάκια να μπαίνουν δωρεάν στα παιχνίδια. Και τρίτον, από κοντά η Κ19 και η Κ17. Ένα παιδάκι 19 χρονών πρέπει να παίζει σε μικρότερες ομάδες σε κατώτερες κατηγορίες. Η Τρίγλια χρειάζεται στολές κλπ, ας τους στείλει παίκτες ο Άρης. Η Κ19 είναι μια αρένα μανατζαρέων και πατεράδων. Στα 17 πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο με μεγάλους».

Για τον Τσιλιγγίρη:

«Θέλει συζήτηση αυτό το παιδί. ”Όλα οκ πήγες καλά, αλλά συνεχίζουμε, δεν κατάφερες τίποτα ακόμα”. Μακριά από σχόλια τύπου ”εσύ παιδί μου δεν κάνεις για Ελλάδα”. Το χειρότερο κομμάτι είναι οι γονείς. Να είναι προσγειωμένο, του δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία του νεαρού».

Για τη σύγκριση Κράμερ – Ένινγκ:

«Ο Κράμερ ήταν δάσκαλος, ένας επιστήμονας, είχε ιατρικές και φυσικοθεραπευτικές γνώσεις, πέρα από το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα: μπήκαν και τον έδειραν σπίτι του. Γιατί είπε ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αλλάζουν και να μην είναι οι ίδιοι συνέχεια. Δεν ξέρω ποιοι τον έδειραν. Ήρθε με τσιρότα στα αποδυτήρια. Εγώ είμαι μαζί με τον Ένινγκ. Μακάρι να τον αφήσουν να δουλέψει και να συνεχίσει. Άκουσα και για τον Χαριστέα καλά πράγματα».

To Top