Β. Κορέα – Ν. Κορέα: Όλα μηδέν στο ματς – “φάντασμα”

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό ραντεβού μεταξύ των εθνικών Βόρειας και Νότιας Κορέας μετά από σχεδόν 30 χρόνια, δεν είχε γκολ, θεατές και δεν μεταδόθηκε ποτέ τηλεοπτικά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Βόρεια Κορέα υποδέχθηκε στην Πιονγκγιάνγκ τη Νότια Κορέα – στην οποία προπονητής είναι ο πρώην του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο – για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 όσον αφορά στην ασιατική ποδοσφαιρική γεωγραφική ζώνη.

Το ματς απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα καθώς η οικοδέσποινα άνοιξε για πρώτη φορά τα σύνορά της μετά από σχεδόν 30 χρόνια για να δώσει αγώνα κόντρα στους γείτονές της. Υπήρχαν και στο παρελθόν συναντήσεις των δύο εθνικών ομάδων (οι τελευταίες στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010), όμως πάντοτε σε ουδέτερο έδαφος.

Το ματς που διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης (15/10) δεν είχε γκολ. Δεν είχε όμως ούτε θεατές. Επίσης, δεν μεταδόθηκε ποτέ τηλεοπτικά ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας.

Έμοιαζε περισσότερο με ματς κεκλεισμένων των θυρών, αν και η Βόρεια Κορέα δεν αντιμετώπιζε κάποια τιμωρία που έπρεπε να εκτίσει. Η Πιονγκγιάνγκ έχει απασχολήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη.

Αιτία οι εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας προς την κατεύθυνση της θάλασσας, με τους Βορειοκορεάτες να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο την Πιονγκγιάνγκ και τους Κιμ και Τραμπ να συναντούνται πρόσφατα στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό πρόγραμμα της δεύτερης.

Βόρεια και Νότια Κορέα οδηγούν την κούρσα του ομίλου με επτά βαθμούς, Τουρκμενιστάν και Λίβανος έχουν από τρεις, ενώ η Σρι Λάνκα δεν έχει βαθμό.

To Top