ΜΠΑΣΚΕΤ

Γίνεται… Άρης ξανά: Οι επιστροφές στην οικογένεια που κάνουν τον κόσμο να χαμογελάει και πάλι

Τρεις ηχηρές επιστροφές ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες η ΚΑΕ Άρης σε προπονητικό-διοικητικό πόστο, δείχνοντας πως η ομάδα επιστρέφει σταδιακά στον… σωστό δρόμο!

Ξεκινώντας χρονικά από την πιο πρόσφατη προσθήκη, ο λόγος γίνεται για τον Μιχάλη Ρωμανίδη, ο οποίος μετά από 29 χρόνια επιστρέφει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε 15 τίτλους! Πλέον από τη θέση του ειδικού συμβούλου της διοίκησης και έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στην Α1, ο «Μάικ» της Αυτοκρατορίας έχει πολλά να προσδώσει στον σύλλογο με την εμπειρία του.

Ακόμα μια σημαντική επιστροφή είναι αυτή του Σάκη Παραλίκα στη θέση του τεχνικού τιμ Ο 47χρονος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής από τα προμίνι του Άρη και αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα από το 1991 έως το 1995, κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα το 1993.

Φυσικά και η ανάληψη καθηκόντων ως τιμ μάνατζερ του Άρη από τον Χρήστο Ταπούτο έχει και αυτή τη δική της ιδιαίτερη σημασία, με τον 38χρονο σήμερα πρώην διεθνή φόργουορντ, να έχει υπηρετήσει τον Άρη για δύο σεζόν (2010-12).

Κοινή συνισταμένη των τριών αυτών «νέων» μελών αποτελεί η άρρηκτη σύνδεσή τους και η αγάπη τους για τον Άρη. Κάτι που έλειψε από το τμήμα τα τελευταία χρόνια. Σαφώς χρειάζεται η τεχνογνωσία και η εμπειρία, στοιχεία που τα διαθέτουν και οι τρεις τους, όμως και το να «νιώθεις» από Άρη και τον χώρο που εργάζεσαι… σημαίνει και έχει να προσδώσει πολλά.

Στις 24 Ιουλίου του 2020 ο υπογράφων σημείωνε σε blog εδώ στο PRESSARIS πως «πρέπει η διοίκηση να πλαισιωθεί με ανθρώπους που υπηρέτησαν τον σύλλογο για χρόνια και θα έπρεπε να είναι κοντά στην ομάδα για να αποτελέσουν και οι ίδιοι «μαγνήτες» για έναν υποψήφιο επενδυτή. Ο Γκάλης και ο Γιαννάκης είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, όμως οι δυσκολίες για τα δύο «ιερά τέρατα» του ελληνικού μπάσκετ είναι δεδομένες. Υπάρχουν όμως αρκετά ακόμα ονόματα που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση…».

Έναν χρόνο και έναν μήνα μετά έχουν γίνει τρεις (τουλάχιστον) σημαντικές κινήσεις που ακόμα και αν δεν… παίζουν πλέον εντός παρκέ, κάνουν τον κόσμο να χαμογελάει και να θέλει να σταθεί ακόμα πιο κοντά και ενεργά στην ομάδα. Είναι μικρά-μικρά βήματα που δείχνουν πως ο Άρης γίνεται ακόμα πιο «οικογένεια» και πως μπορεί να βαδίσει ξανά στον σωστό δρόμο, προκαλώντας σταδιακά και πάλι το ενδιαφέρον της μπασκετικής Ελλάδας.

To Top