ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Βασιλόπουλος, Αθηναίου και Χρηστίδης για την κλήση τους στην Εθνική: “Ο Άρης και πάλι κυψέλη, τιμή για παίκτες και σύλλογο”

Ύστερα από πολλά χρόνια ο Άρης, “τροφοδοτεί” την Εθνική ομάδα των ανδρών με τρεις παίκτες, ενόψει της προετοιμασίας για τα πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκόσμίου Κυπέλλου του 2019, που θα γίνει στην Κίνα.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Γιάννης Αθηναίου και ο Βασίλης Χρηστίδης θα εκπροσωπήσουν τους κίτρινους, φορώντας τη φανέλα της “επίσημης αγαπημένης”, αρχικά στις προπονήσεις και στη συνέχεια στα δυο παιχνίδια με τη Μεγάλη Βρετανία (24/11) εκτός έδρας και με το Ισραήλ (27/11), εντός.

Οι τρεις παίκτες της ομάδας του Άρη μίλησαν στο www.arisbc.gr και αναφέρθηκαν στη κλήση τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τους αλλά και στη σημασία που έχει για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο.

Αναλυτικά:

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος επιστρέφει μετά από εννέα χρόνια στην ομάδα, με την οποία έζησε πολύ μεγάλες στιγμές, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και ασημένιο, έναν χρόνο μετά στη Σαϊτάμα. “Η Εθνική μου έλειψε πολύ όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και πάλι με τη φανέλα με το εθνόσημο. Το συναίσθημα του να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αγωνίζεσαι καθώς και του να εκπροσωπείς την πατρίδα σου, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο! Σίγουρα είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή που θα ζήσουμε με τους προκριματικούς αγώνες, μεσούσης της σεζόν. Όλοι ξέρουμε τι έχει προηγηθεί, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί έχουμε ελάχιστες μέρες να προετοιμαστούμε. Θα βρεθούμε στην προετοιμασία παίκτες που δεν έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν σε ομάδες και θα πρέπει γρήγορα να γίνουμε “ομάδα”, γιατί αυτό που μετράει είναι τα αποτελέσματα. Χαίρομαι για έναν επιπλέον λόγο γιατί θα είμαστε τρεις παίκτες από τον ΑΡΗ κι αυτό είναι σίγουρα τιμητικό και για την ομάδα”.

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν παρών πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στην ομάδα που συμμετείχε στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο και ετοιμάζεται να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στην Εθνική. “Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον καθένα από εμάς να συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στις προπονήσεις και στους αγώνες, προκειμένου να πετύχει η ομάδα τους στόχους της σ’ αυτά τα δυο παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι ο ΑΡΗΣ μετά από αρκετά χρόνια θα έχει τρεις παίκτες στην προετοιμασία της Εθνικής και θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια και την ομάδα”.

Ο Βασίλης Χρηστίδης κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα των ανδρών και είναι ο “βενιαμίν” των παικτών που βρίσκονται στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή. “Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι κάτι το μοναδικό, πόσω μάλλον όταν είσαι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που θα πάρει μέρος στην προετοιμασία. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και σε γεμίζει με όρεξη γι’ ακόμη πιο σκληρή δουλειά. Προσωπικά για μένα, η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα των ανδρών είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, έχοντας περάσει από μικρή ηλικία απ’ όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σ’ αυτή την πρώτη σειρά αναμετρήσεων της προκριματικής φάσης. Παράλληλα η παρουσία τριών παικτών του ΑΡΗ στην προετοιμασία της Εθνικής αποτελεί τιμή και για την ομάδα μας που στο παρελθόν έχει δώσει πολλούς παίκτες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα”.

 

To Top