«Γίνεται προσεγμένη δουλειά στα τμήματα στίβου»

Ένα νέο, σπουδαίο ξεκίνημα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο Άρης στον κλασικό αθλητισμό και αυτό τόνισε και ο έφορος του τμήματος του στίβου, Ηλίας Κωνσταντινίδης στον «ΑΡΗΣ FM 92,8». Ο κ. Κωνσταντινίδης τοποθετήθηκε σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του ερασιτέχνη Άρη.

Ξεκινώντας έκανε μία ανασκόπηση των προηγουμένων ετών: «Ο Άρης είχε μεγάλη ανάπτυξη στο χώρο του στίβου την δεκαετία του ’90. Ήμασταν η δεύτερη ομάδα μετά τον Πανελλήνιο. Μέσα σε μία οκταετία, το τμήμα έπεσε πολύ, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί με τον κ. Καζακαντώνη αποφασίσαμε να το κάνουμε όπως ήταν πριν το ’90. Αναλάβαμε την υποχρέωση αυτή, μαζέψαμε παιδιά πήραμε τις κυρίες Βελή και Γιατράκη, οι οποίες είναι κορυφαίες στις μικρές ηλικίες και προχωρούμε με αισιοδοξία».

Ο έφορος του τμήματος στίβου συμπλήρωσε: «Να φανταστείτε πως όταν ήρθα στον Άρη το 2007 είχαμε 20 παιδιά και τώρα έχουμε πάνω από 150 και ευελπιστούμε κάθε χρόνο να αυξάνονται. Φέτος ο στόχος μας είναι τα 180 παιδιά και του χρόνου να σπάσουμε το φράγμα των 200! Το 2008 ήμασταν στην 226η θέση της κατάταξης του ΣΕΓΑΣ. Το 2009 στην 206η και το 2010 στην 132η θέση. Φέτος που είχαμε μια τρομερή άνοδο κυρίως με τον Γράβαλο, πιστεύω να είμαστε γύρω στην 80η θέση. Αυτό αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται, όπως και το γεγονός ότι μας παίρνουν αθλητές από άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης και μας εκφράζουν την επιθυμία τους να έρθουν στον Άρη».

Εν συνεχεία μίλησε και για τις ακαδημίες του στίβου, λέγοντας: «Η περίοδος των ακαδημιών είναι από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Ιουνίου. Μπορούν τα παιδιά να έρθουν, να δουν πώς γίνονται οι προπονήσεις και αν τους αρέσει να γραφτούν. Οι ηλικίες είναι από 7 ετών και πάνω, ενώ το αγωνιστικό τμήμα ξεκινάει από τα 9. Έχουμε δηλαδή μια περίοδο δύο χρόνων για να μάθουμε στα παιδιά τον στίβο και να τον αγαπήσουν. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά 19:30 με 21:00 ενώ σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε και το Σάββατο προπονήσεις, 9:30 με 11:00».

Επίσης μίλησε και για τα δύο στάδια που χρησιμοποιούνται για προπονήσεις: «Υπάρχουν δύο στάδια, στους Αμπελόκηπους και στο Καυτανζόγλειο, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο. Υπάρχουν παιδιά που δεν έρχονται, επειδή η απόσταση είναι μεγάλη. Ο ελαστικός τάπητας και στα δύο έχει σκιστεί και φαίνεται το τσιμέντο. Δεν υπάρχει πια η οικονομική ευχέρεια του ΣΕΓΑΣ, κάτι που δυσκολεύει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε».

Παράλληλα έγινε και μία αναφορά και στον Γιάννη Κρέκα, ο οποίος τερμάτισε 11ος σε αγώνα 30 χιλιομέτρων, ανάμεσα σε 830 αθλητές: «Τον πήραμε με μεταγραφή από τη Σιθωνία. Ο αγώνας που συμμετείχε έγινε γύρω από τη λίμνη των Ιωαννίνων. Συμμετείχαν πολλοί αθλητές και η που κατέλαβε αφήνει ελπίδες για το μέλλον».

Ο κ. Κωνσταντινίδης δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός μη αξιοποίησης ταλέντων πλέον στην Ελλάδα, τονίζοντας: «Είναι κάτι το οποίο είναι δύσκολο να γίνει από τη στιγμή που τα παιδιά έχουν πολλές υποχρεώσεις. Υπάρχουν βέβαια γονείς που βάζουν τον αθλητισμό πάνω από όλα και άλλοι που δεν το κάνουν».

Τέλος έστειλε και ένα μήνυμα στους γονείς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πάρει την απόφαση να ωθήσουν τα παιδιά τους στον κλασικό αθλητισμό: «Το καλύτερο πράγμα που θα μπορέσουν να κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους είναι να τα γράψουν στο τμήμα στίβου του Άρη. Γίνεται μια σωστή και προσεγμένη δουλειά. Έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, να μάθουν τα μυστικά του στίβου και κάποια στιγμή, αν μπορούν, να γίνουν και πρωταθλητές».

To Top