Γαλανός εφ΄ όλης της ύλης: “Το σχέδιο για τον Άρη μέσω της εκκαθάρισης και η… λάσπη του Σαρλή”!

Ο Γιώργος Γαλανός λίγα 24ωρα πριν την κρισιμότερη συνέλευση της ιστορίας του συλλόγου μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για τον ίδιο, το ενδιαφέρον του για την ομάδα, τη νυν διοίκηση, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, τον Ηρακλή, τον Μάκη Σαρλή και τα βήματα της ΑΕΚ!

Αναλυτικά:

«Γράφτηκα στην ΚΜΑ και θα μιλήσω» 

-Απομένουν λίγα 24ωρα για την πιο κρίσιμη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Αρη, στην οποία κρίνεται το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας και στην οποία είστε υποψήφιος πρόεδρος. Πως πάνε τα πράγματα;
« Καταρχήν να πω ότι χαίρομαι, διότι η κίνησή μας έχει ενεργοποιήσει το λαό του Αρη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ήταν σχεδόν άπραγος. Αυτό, λοιπόν, είναι το πρώτο θετικό της κίνησής μας. Θα πάμε την Τετάρτη στη συνέλευση της ΚΜΑ, θα συμμετέχουμε, θα μιλήσουμε και θα δώσουμε το στίγμα μας».

-Καλά κάνετε και το αποσαφηνίζετε, διότι υπήρξαν κάποιες φήμες ότι τελικά δεν θα παραστείτε.
« Όχι, όχι, βρεθήκαμε με τον πρόεδρο της ΚΜΑ, μιλήσαμε, γράφτηκα μέλος, όπως ορίζει το καταστατικό και αυτό σημαίνει πως θα είμαστε εκεί, όπως εκεί θα ήθελα να είναι και όλος ο λαός του Αρη γιατί είναι ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, ώστε όλοι με όνομα και επίθετο να πάρουμε τις αποφάσεις».

-Τι μηνύματα εισπράττετε από τον κόσμο;
«Να σας πω ότι η απόφασή μας να ηγηθούμε μιας κίνησης για τη Γ΄ Εθνική, δεν ήταν εύκολη. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όπως βλέπω πολλοί πιστεύουν τα ίδια με εμάς, αλλά δεν βγαίνουν να το πουν. Εμείς βγήκαμε μπροστά. Είναι ιστορική στιγμή και είμαστε οι μόνοι που είχαμε την ψυχή να το πούμε».

«Καθυστερούμε»

-Το ότι θα χρειαστεί να αποταθείτε στον ΑΣ Αρη για να πάρετε την ομάδα, με ότι καθυστέρηση μπορεί να προκύψει μέσα από τέτοια διαδικασία, σας προβληματίζει καθόλου;
« Σίγουρα, διότι, ήδη, έχουμε πάει πολύ πίσω. Στενοχωριέμαι όταν ακούω τον νυν πρόεδρο του Αρη να λέει αρχικά 24 του μήνα, να τα συζητάει όλα και όταν βγαίνω στις 25 και μιλάω για Γ΄ Εθνική, ξαφνικά η Γ΄ φεύγει απ΄ τα σχέδιά του. Κάτι τέτοια δεν μ΄ αρέσουν. Εγώ ότι λέω, είναι γραμμένο και δεν αλλάζει. Ελεγε ότι στις 30/5 θ΄ αποχωρήσει, μετά ζητάει παράταση 15 ημερών και μετά το ξαναπάει 30 του μήνα! Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, διότι ο Αρης είναι ιδέα και δεν παίζουμε μ΄ αυτά τα πράγματα. Οπως εγώ έβαλα όριο τις 30 του μήνα, μη θέλοντας να ρισκάρω τον Αρη στα χέρια μου, έτσι πρέπει να κάνουν όλοι».

-Ο δικός σας αγωνιστικός σχεδιασμός προχωρά;
« Δουλεύουμε εδώ και δύο μήνες πάνω σ΄ ένα πλάνο, έχουμε προπονητή, όμως δεν θέλουμε να τα βγάλουμε όλα στη φόρα. Θα αναφερθώ στις 25 του μηνός, στην ΚΜΑ, όπως θα αναφερθώ και σε κάποιους άλλους ανθρώπους με τους οποίους συζητάμε, αλλά δεν θέλουμε να τους χρησιμοποιήσουμε ως διαφημιστικό μέσο. Όλα στην ώρα τους. Δύο μήνες τώρα οργανώνουμε πλάνο με επαγγελματίες και τεχνοκράτες, πλάνο ικανό να πάει τον Αρη μπροστά».

-Με τον κ. Καλαϊτζίδη τι θα γίνει;
« Εγώ τον κ. Καλαϊτζίδη τον είχα στα πλάνα μου και το είπα αυτό στη συνάντηση που είχα με τους βετεράνους. Μετά από τρεις ημέρες όμως είδα ότι συζητά και τελικά συμφωνεί με την τωρινή ΠΑΕ. Μου κάνει εντύπωση πως δέχτηκε να μπει σε μια τέτοια κατάσταση, όταν όλα είναι στον αέρα. Τον έχω για σοβαρό άνθρωπο! Εμείς, όπως είπα, έχουμε προπονητή και θα συζητήσουμε με τον κ. Καλαϊτζίδη, μόνο στην περίπτωση που χάσουμε αυτόν που έχουμε τώρα, διότι πόσο να περιμένει ο άνθρωπος;».

-Με ποδοσφαιριστές μιλάτε;
«Γίνονται κουβέντες και γι αυτό λέω κάντε γρήγορα γιατί κάθε μέρα χάνουμε και κάτι».

«Εγώ, τα ρούχα μου και ο Σαρλής»

-Πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, ο κ. Σαρλής, μίλησε για εσάς με όχι καλά λόγια. Εχετε κάποιο σχόλιο;
« Ναι, είπε ότι έχω πάρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τιμολόγια. Δέχομαι όλη τη λάσπη και τον προκαλώ να πάει όπου θέλει, αρκεί να αποδείξει αυτά που λέει. Και ξέρετε, είναι πανεύκολο να το αποδείξει, αν ισχύει, μέσω του λογιστηρίου. Ο κ. Σαρλής, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος καλά περνούσε ένα χρόνο μαζί μου. Μέχρι και τα ρούχα που φοράει δικά μου είναι για να καταλάβετε! Και τα λέω αυτά γιατί αυτός με προκάλεσε, πετώντας λάσπη εναντίον μου.

Εκτός των άλλων λέει ανακρίβειες, όπως για μια γενική συνέλευση που πήγα, ενώ ποτέ δεν έχω πάει, για να πάρω την ομάδα. Λάθος! Εγώ δεν πήγα πουθενά. Αυτοί ήρθαν στο γραφείο μου, με τον κ. Στέλιο Κουτρή, για να πάρω την ομάδα και μου ζητήσανε να πάω στον Ηρακλή. Ισως είναι και χαζομάρα μου που ασχολούμαι, γιατί τους βγάζω ξανά στο προσκήνιο. Για να τελειώσω με το θέμα, ας ρωτήσει, όποιος θέλει, για μένα τους παίκτες και του εκπροσώπους τους για το εάν ήμουν εντάξει απέναντί τους, αυτόν τον καιρό που βρέθηκα στο μπάσκετ του Ηρακλή».

«Η εκκαθάριση και η ΑΕΚ»

-Προβληματίζεστε για την εκκαθάριση της ΠΑΕ; Είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» της προσπάθειάς σας;
« Εχουμε επικοινωνία και συνεργασία με τη δικηγόρο που έφερε σε πέρας την εκκαθάριση της ΑΕΚ που τυχαίνει να είναι Θεσσαλονικιά και φίλαθλος του Αρη, αφού έπαιζε βόλλεϊ στην ομάδα! Εχουμε πολύ καλούς νομικούς οι οποίοι νομίζω πως θα φέρουν σε πέρας αυτό το εγχείρημα. Σίγουρα θα έχουμε εμπόδια, όπως ακούω πρώτος κάποιος κύριος Ματθαίου τον οποίο δεν γνωρίζω, αλλά σέβομαι ότι έχει μια περιουσία, όπως έχει οικογένεια και παιδιά, θα κυνηγήσει την υπόθεση.  Όμως ο Αρης πρέπει να προχωρήσει. Και στο φινάλε, όποιος δεν μπορεί, δεν εμπλέκεται. Δηλαδή, εγώ αύριο μεθαύριο θα βγω να κλαίω αν χάσω τα λεφτά μου; Ετσι είναι αυτά.».

-Είστε αισιόδοξος, δηλαδή, παρά τις δυσκολίες; 
« Αν αυτές είναι δυσκολίες, τότε αυτό που επιχειρούν να κάνουν, τι είναι; Πάνε να παίξουν με τρεις παίκτες, χωρίς άδεια στη Β΄ Εθνική; Που πάνε με τρεις παίκτες; Να έρχονται άλλοι με αποφάσεις να κόβουν βαθμούς και ο Αρης να είναι πάντα ζητιάνος; Είναι ντροπή αυτά».

«Είμαι αυτοδημιούργητος, βοήθησα τον Ηρακλή»

-Το ότι είστε οπαδός του Αρη δεν αμφισβητείται. Όμως ο κόσμος ρωτά: Που ήταν ο Γαλανός τόσα χρόνια και γιατί οδηγήθηκε στην αγκαλιά του Ηρακλή;
« Εγώ μεγάλωσα στον Αρη. Είμαι αυτοδημιούργητος. Οτι έκανα στη ζωή μου, το έκανα μόνος μου. Όμως έγιναν κάποια πράγματα που με πίκραναν και βλέποντας που πήγαινε το καράβι της ομάδας, δεν ξαναασχολήθηκα. Μετά προέκυψε ο Ηρακλής, αλλά μέχρι εκεί. Βοήθησα μια ομάδα της πόλης μου, όντας πικραμένος από τη δική μου ομάδα».

-Γι αυτή την ιστορία με τον «Ελληνικό Χρυσό» και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, τι λέτε;
«  Το θέμα είναι ότι η ιστορία αυτή διχάζει το λαό του Αρη. Το δικό μας το πλάνο, αν εκλεγούμε, γιατί το βλέπω δύσκολο, είναι να ενώσουμε»

-Γιατί το βλέπετε δύσκολο; Δεν σας θέλουν;
« Ε, ναι! Δεν βλέπετε ότι στον Αρη υπάρχουν πολλές «άκρες»; Και η κάθε «άκρη» υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Δεν θέλω να επεκταθώ, τώρα, παραπάνω».

-Τι μήνυμα στέλνετε στον κόσμο;
« Να σκεφτούν τι θα κάνουν και να δώσουν βροντερό παρών στη γενική συνέλευση, διότι είναι ένα ιστορικό σημείο για τον Αρη».

To Top