ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γαλιλαίας: “Η ενέργεια και η ασφυκτική πίεση του Άρη μας κάνει ροκάδες”

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Χρίστος Γαλιλαίας μίλησε στο Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή “Αθλητικό Express” για τις δύο μεγάλες του αγάπες, τη μουσική και τον Άρη. Μάλιστα χαρακτήρισε την ομάδα μπάσκετ των κιτρινόμαυρων ως “ροκ μπάντα”.

Μεταξύ άλλων λοιπόν ο κ. Γαλιλαίας τόνισε πως “σίγουρα είμαστε ροκάδες. Η ενέργεια που βγάζει η ομάδα με την ασφυκτική πίεση που επιλέγει στην άμυνα ο κόουτς Καστρίτης για μένα είναι ροκ”.

Και πρόσθεσε για τα διοικητικά και οικονομικά θέματα του τμήματος μπάσκετ: “Αυτό είναι το πρόβλημα που ταλανίζει το τμήμα του μπάσκετ τα τελευταία 15 σχεδόν χρόνια. Ασφαλώς όλα ξεκινάνε από το οικονομικό γιατί μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί λύση γι’ αυτά τα περιβόητα χρέη για να απεγκλωβιστεί η ομάδα διότι μιλάμε για ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Έναν τεράστιο σύλλογο και δεν αρμόζει στον Άρη να υπάρχουν αυτά τα βαρίδια που μας κρατάνε πίσω”.

Ερωτηθείς για το αν τον έχει προσελκύσει κάποιος παράγοντας του Άρη για να βοηθήσει την ομάδα με τις γνωριμίες που έχει από την Αμερική ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης απάντησε: “Για να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται πρώτα μια προετοιμασία. Δηλαδή να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να παρουσιάσουμε. Δηλαδή αυτή η τεράστια η ιστορία που έχει ο Άρης να μπορεί να αποτυπωθεί ώστε ο υποψήφιος ή υποψήφιοι επενδυτές να αντιληφθούν γιατί μέγεθος μιλάμε. Αυτό για μένα είναι κομβικής σημασίας για ένα τέτοιο εγχείρημα. Και μετά βέβαια παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες. Με μια γνωριμία, με ένα τηλεφώνημα, με κάποιον που δεν τον είχες στο μυαλό σου για κάτι τέτοιο αλλά προέκυψε. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ο καθένας με τις δυνάμεις του να βοηθάμε την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο”.

Ενώ για το αν έχει φτάσει κοντά σε κάποιον επενδυτή για τον Άρη είπε: “Δεν έχω ακόμα βρει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ίσως να έδειχναν κάποιο ενδιαφέρον. Θέλω να πιστεύω πως αν έχουμε όλοι τις κεραίες μας ψηλά πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Αν προκύψει πάντως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και η παρουσίαση που θα του κάνουν να είναι αντάξια της ιστορίας μας”.

Για την… ιστορία επτά αναγνωρισμένοι μουσικοί, φίλοι από τα παλιά, πέντε διαφορετικών εθνικοτήτων, συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του οργανισμού Χρίστου Γαλιλαία προκειμένου να μοιραστούν μαζί μας μελωδίες μουσικής δωματίου και να μας φέρουν πιο κοντά στο συγκεκριμένο είδος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που αποτελεί μια νέα διοργάνωση για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα παρουσιαστούν σπουδαίες συνθέσεις από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 9μμ στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1) με το Chamber Music Reunion που σηματοδοτεί την επανένωση των μουσικών οι οποίοι προέρχονται από κοινές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού ή κοινά πανεπιστήμια της Αμερικής και έχουν διαγράψει μια λαμπρή καριέρα παγκοσμίως.

Πρόκειται για τη μουσική σύμπραξη του Χρίστου Γαλιλαία με τους Mark Kosower (τσέλο), Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο), David Bowlin (βιολί), Tony Cho (πιάνο), Τιμόθεο Πέτριν (βιολοντσέλο), Sibbi Bernhardsson (βιολί), Vache Hoveyan (βιόλα). Οι σολίστες που προέρχονται από Αμερική, Αρμενία, Ελλάδα, Κορέα και Ισλανδία θα ερμηνεύσουν ένα κλασικό ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων.

To Top