Γαλιλαίος, το άλογο που αξίζει περισσότερο από Ρονάλντο και Μέσι μαζί!

Το Coolmore Stud, στο Φέθαρντ (County Tipperary) της Ιρλανδίας, φιλοξενεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αναπαραγωγής αλόγων ιπποδρομιών στον κόσμο. Εκεί στους σταύλους του, ζε ο «Γαλιλαίος», ένα άλογο αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα άλογο,όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική As, που κοστίζει αρκετά περισσότερο, αν ληφθούν υπόψη τα στοιχεία της γερμανικής ιστοσελίδας Transfermarkt, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι με 60 και 100 εκατομμύρια αντίστοιχα εκτίμηση αξίας… μαζί.

Ο Γαλιλαίος γεννήθηκε στην Ιρλανδία στις 30 Μαρτίου 1998 και η ανταγωνιστική του καριέρα ήταν πολύ επιτυχημένη, κερδίζοντας τους πρώτους έξι αγώνες του σε εννέα μήνες. Αποσύρθηκε μετά τη μοναδική του ήττα, στο Breeder’s Cup Classic στο Belmont Park της Νέας Υόρκης. Κέρδισε βραβεία αξίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πατέρας του, Sadler’s Wells, έδωσε περισσότερους από 2.000 νικητές και ήταν ο πιο επιτυχημένος στη βρετανική ιστορία μέχρι την άφιξή του, επειδή το 2019 στο Derby του Epsom ο Γαλιλαίος ήταν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππος 12 από τους 13 συμμετέχοντες!

To Top