Γαλλία: Χωρίς Μπατούμ αλλά με Φουρνιέ, Φαλ και Γουενμπανιάμα η προεπιλογή για το EuroBasket

Μπορεί να μην έχει Μπατούμ και Ντε Κολό, όμως έχει Φαλ, Φουρνιέ και Γουενμπανιάμα η προεπιλογή της Εθνικής Γαλλίας, με τον Βενσάν Κολέ να καλεί για αρχή 17 παίκτες στην προετοιμασία ενόψει EuroBasket 2022.

Ο Βενσάν Κολέ ανακοίνωσε την προεπιλογή της 17άδας, από την οποία θα επιλέξει τους 12 με τους οποίους θα πορευτεί η Γαλλία στο φετινό EuroBasket (1-18 Σεπτεμβρίου). Οι Γάλλοι δε θα έχουν στη διάθεσή τους τους Νικολά Μπατούμ και τον Νάντο Ντε Κολό που από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στη Βιλερμπάν. Από τη 17άδα λείπει και ο Φαμπιέν Κοζέρ που υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τη Ρεάλ.

Φυσικά μέσα στις επιλογές βρίσκεται και ο Μουστάφα Φαλ του Ολυμπιακού, αλλά και το μεγάλο πρότζεκτ των Γάλλων, τον Βίκτορ Γουενμπανιάμα.

Η δεξαμενή παικτών από την οποία θα επιλέξει ο Γάλλος προπονητής αποτελείται από τους Αλμπισί, Ερτέλ, Μαλεντόν, Ντιλικινά, Κορντινιέ, Οκόμπο, Φουρνιέ, Χάουαρντ, Λουαού-Καμπαρό, Ταρπέι, Γιαμπουσέλι, Εμπαγιέ, Γουενμπανιάμα, Τζαιτέ, Φαλ, Γκομπέρ, Πουαριέ.

Οι Γάλλοι βρίσκονται στον δεύτερο όμιλο μαζί με Λιθουανούς, Σλοβένους, Γερμανούς, Ούγγρους και Βόσνιους και ξεκινούν την προετοιμασία τους στις 29 Ιουλίου.

To Top