Γελάνε και οι… σπίκερ με τον Μαραντόνα! (video)

Στις μέρες τις δόξας του δεν υπήρχε κανένας που να μπορούσε να ονειρευτεί έστω όσα ήταν ικανός να δημιουργήσει μέσα στο γήπεδο. Με τις εμφανίσεις του ειδικά στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέρασε το ποδόσφαιρο σε άλλη διάσταση δίνοντας στο άθλημα χαρακτήρα Τέχνης.

Αξεπέραστος ως ποδοσφαιριστής, αλλά αμφιλεγόμενος ως προσωπικότητα, ο Μαραντόνα δεν σταμάτησε ποτέ να εκφράζει τη συμπάθειά του προς τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, ενισχύοντας δράσεις σε κάθε γωνιά της γης, γεγονός που έχει ενισχύσει το προφίλ του γιγαντώνοντας παράλληλα το μύθο που τον συνοδεύει.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Γιατί ο Μαραντόνα είναι κάτι σαν… φεγγάρι. Έχει και μια πίσω, σκοτεινή και σχεδόν αλλόκοτη, γεμάτη από συμπεριφορές που δίνουν τροφή στους επικριτές του, οι οποίοι πάντως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τις ικανότητές του.

Περιπέτειες από τη νιότη του κιόλας με τα ναρκωτικά, φοροδιαφυγή, εμπρηστικές δηλώσεις, βιαιοπραγίες μέχρι και… αποτυχημένες πλαστικές πρόσφατα είναι μερικές μόνο από τις ενέργειές του εκτός γηπέδων που παραμένουν οι ανορθογραφίες μιας ζωής που –αν και μπόλικες- δεν αρκούν για να μουτζουρώσουν την εικόνα του. Αυτή που μένει άλλωστε είναι η μορφή του να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του ’86 με την Αργεντινή κόντρα σε κάθε λογική και αργότερα να οδηγεί τη Νάπολι στην κορυφή σε ακόμη ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Πρόσφατα στην Κολομβία έλαβε μέρος σε έναν αγώνα επιλέκτων για την ειρήνη και φρόντισε να δείξει και τα δυο του πρόσωπα. Ως η απόλυτη ατραξιόν του παιχνιδιού είχε ιδιαίτερη μεταχείριση από συμπαίκτες, αντιπάλους και διαιτητές, όπως μαρτυρά και το παρακάτω βίντεο. Ο Ντιεγκίτο ξεκινά ένα σόλο υπό τη διακριτική επιτήρηση των αμυντικών και όταν τα βρίσκει σκούρα, σωριάζεται φαρδύς-πλατύς (κυριολεκτικά) στο έδαφος αφήνοντας στον ρέφερι καμία άλλη επιλογή πλην της υπόδειξης του πέναλτι. Μια απόφαση που έκανε τους σχολιαστές να ξεσπάσουν σε γέλια! Το σόου ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση από τον ίδιο τον Αργεντινό και τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ρόλο θύματος. Ο καημένος ο γκολκίπερ απλά γονάτισε σε μια προσπάθεια να μην πάει χαμένος ο κόπος του διαιτητή και στη συνέχεια παρέμεινε θεατής του ταξιδιού της μπάλας μέχρι τα δίχτυα! Το 2-1 υπέρ των φίλων Μαραντόνα, που ήταν και το τελικό σκορ ήταν γεγονός.

Στο επόμενο βίντεο ο Μαραντόνα δείχνει πως καλά τα ματς για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα… τοιαύτα, αλλά μην μας περάσουν και για τίποτα φλώρους. Οπότε πάνω στους πανηγυρισμούς και στην αποθέωση από τον κόσμο, ρίχνει και μια ψιλή κλωτσιά (και μάλιστα με το κακό του πόδι, το δεξί) σε έναν σεκιούριτι! Ποιος ξέρει τι έκανε ο καψερός… Ίσως να του είπε πως ο Πελέ ήταν καλύτερός του, όπως πιστεύει ο άλλος μισός πλανήτης!

sport-fm.gr

 

To Top